Albert Cuyp biologische markt

Elke woensdag vind je op de Albert Cuypmarkt nu ook een biologische markt.

Albert Cuyp biologische markt

Elke woensdag vind je op de o zo bekende Albert Cuyp nu ook de Albert Cuyp biologische markt.
Tijdens Albert Cuyp biologische markt vind je een aantal marktkramen met heerlijk biologische producten. Denk hierbij aan vlees, vis, groenten, brood, kaas en kruiden & specerijen.

Als de markt populairder wordt zal hij in grootte toenemen. Dus ga er een keer een kijkje nemen en misschien heb je de volgende keer dan wel meer keuze!

Biologisch

Biologisch blijft voor veel mensen een vaag begrip. Daarom hier nog even een heldere uitleg over wat biologisch nou precies is en wat de voordelen zijn, volgens het Voedingcentrum.

Bij de productie van biologisch voedsel houden de boeren zoveel mogelijk rekening met milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen en krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en landbouw. Biologische producten herken je aan de keurmerken: EKO, Europees Biologisch en Demeter. Volgens het Voedingscentrum zijn over het algemeen biologische producten en niet-biologische producten net zo gezond en veilig. Wel zijn biologische producten puurder. Zo mogen er geen chemische kleur-, geur-, en smaakstoffen gebruikt worden. Daarnaast gebruiken boeren geen genetische modificatie. Het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten, enzymen en diervoer is uitgesloten. Dit is namelijk in strijd met het natuurlijke karakter van de biologische landbouw.

Slenter jij met liefde over een markt? Klik dan hier voor nog veel meer fijne Amsterdamse markten.

Wanneer: Woensdag 09.00 – 17.00 u
Waar: Eerste Sweelinkcstraat tegenover de Badcuyp
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*