Amsterdam Cocktail Week 11 – 17 maart 2019

Amsterdam Cocktail Week

Amsterdam Cocktail Week is in het leven geroepen om de cocktail toegankelijker te maken. Eerlijk is eerlijk als mijn vriend geen cocktailbartender is, zou ik waarschijnlijk nooit zoveel cocktailbars van binnen hebben gezien.

Des te leuker is een festival zoals Amsterdam Cocktail Week. Zij maken de drempel net even wat lager om eens een cocktailbar binnen te stappen. Wees niet bang, ze bijten niet, sterker nog alle cocktailbartenders die ik ken vinden het leuk om je meer te vertellen over cocktails en spirits. Kortom niemand zal moeilijk doen als je geen idee hebt wat er in een moscow mule gaat. Wel gaan ze een beetje sip kijken als je de duurste soort whiskey bestelt om er vervolgens cola bij te gooien.

Tijdens Amsterdam Cocktail Week kun je bij 44 van de beste bars in Amsterdam terecht voor een heerlijke cocktail, speciale events, tastings en workshops.

Cocktailtrends 2019

Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de Amsterdam Cocktail Week in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium. ‘’Duurzaamheid staat dit jaar hoog op de kaart van Amsterdam Cocktail Week. De bartenders maken om die reden gebruik van alternatieven voor wegwerpplastic. Daarnaast is hergebruik van ingrediënten voor lagere food-waste en energieverbruik een must. De synergie tussen de bar en de keuken levert niet alleen besparingen op, maar ook culinaire hoogstandjes in het cocktailglas’’, aldus Tess Posthumus.

Tip van Marlies: Ga ook eens voor de non-alcoholic cocktail. Het is vaak een grotere uitdaging om hier iets unieks van te maken.

Locatie: Verschillend
Data: maandag 11 t/m zondag 17 maart
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*