Amsterdam Coffee Festival 11-13 sept 2020

Alles wat ook maar iets te maken heeft met koffie vind je hier

amsterdam coffee festival
Door: James Bryant

Gemiddeld drinkt elke Nederlander 2,4 kopjes koffie per dag. Omgerekend is dat ruim 260 liter per jaar. In kilo’s is dat per persoon ruim 8,5 kilo, best een flinke hoeveelheid dus. Maar hoeveel weet jij nou eigenlijk van deze magische boon? Wist je bijvoorbeeld dat koffie helemaal geen boon maar een pit van de koffiebes is? Tijdens alweer de zevende editie van het Amsterdam Coffee Festival kom jij alles te weten over het zwarte goud!

Ook dit jaar kun je op tijdes het Amsterdam Coffee Festival meer dan honderd koffies van de beste branders uit de Benelux proeven (én natuurlijk kopen). Diezelfde branders nemen het voor de tweede keer tegen elkaar op in Roast Masters™, de internationale koffiewedstrijd waar het allemaal gaat om de kunst het branden van specialty coffee.  Ben jij een echte wedstrijdkijker? Dan ben je in de Gashouder aan het juiste adres. Hier trekken de beste barista’s van Nederland alles uit de kast tijdens de finales van het SCA-Nederland Dutch Barista Championship, Dutch Latte Art Championship, Dutch Cup Tasters Championship en de Dutch Brewers Cup.

Als jouw koffiekennis nog niet op wedstrijdniveau is kun je deze ook een flinke boost geven. Zo worden er verschillende interactieve demonstraties gegeven door werelds beste barista’s. Zoals alles in het leven, haal je eruit wat je erin stopt. Tuurlijk kun je prima alleen over de markt slenteren, maar dan haal je er alleen gratis koffie uit. Wil je echt meer weten over koffie dan heb je de kans om werelds beste bariasta’s op zijn/haar vingers te kijken.

Waarom moet je hierheen?

Als jij houdt van koffie en je geen leven zonder kunt voorstellen dan moet je hierheen. Als je dagelijks niet verder komt dan een bakje Senseo dan is het waarschijnlijk not your cup of tea… 

Als je hier blij van wordt, dan wil je vast ook wel lezen waar je in Amsterdam eerlijke koffie kunt drinken.

Wanneer:Vrijdag 11 september: 15:00 – 20:00 2020
Zaterdag 12 september: 10:00 – 17:00 2020
Zondag 13 september: 10:00 – 17:00 2020
Waar: Westergasfabriek
Hoeveel: 15 euro
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*