Amsterdam Light Festival 29 nov t/m 20 jan

Amsterdam verlicht door prachtige kunstwerken

Amsterdam Light Festival
Foto: amsterdamlightfestival.com

Tijdens het Amsterdam Light Festival wordt Amsterdam in de duistere wintermaanden verlicht door heel veel verschillende kunstenaars. Ook dit jaar verlichten indrukwekkende kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten de binnenstad van Amsterdam.

THE MEDIUM IS THE MESSAGE

Voor de zevende editie nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op reis langs 30 speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘The Medium is the Message’, de beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal.

Het idee achter de uitspraak van McLuhan was simpel: het medium waarmee we een boodschap versturen is belangrijker dan de boodschap zelf. Welke rol speelt licht als medium of juist als boodschap? Meer dan 600 kunstenaars uit de hele wereld hebben zich over dit vraagstuk gebogen en een concept ingestuurd. Uiteindelijk zijn er 30 kunstwerken geselecteerd die tijdens het festival de historische binnenstad van Amsterdam verlichten.

Tip van Marlies: Ga vooral een boottour doen! Ik heb er vorig jaar een gedaan en vanaf het water ziet alles er heel anders uit.

Datum: 29 november 2018 t/m 20 januari 2019
Prijs: wandelroute gratis, kosten voor de boottocht rond de € 35,- per persoon.
Locatie: verschillend
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*