Amsterdam Light Festival 30 nov t/m 21 jan

Amsterdam verlicht door prachtige kunstwerken

Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light Festival wordt Amsterdam in de duistere wintermaanden verlicht door heel veel verschillende kunstenaars. Ook dit jaar verlichten indrukwekkende kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten de binnenstad van Amsterdam.

Existential

Elk jaar heeft het Amsterdam Light Festival een ander thema. Dit jaar is de verbindende factor tussen de werken ‘Existential’. Met het thema wordt teruggegaan naar de aardse benadering van licht en het weer zichtbaar en begrijpelijk maken van de existentiële eigenschappen; het potentieel om te vormen, te verwarmen, te vitaliseren en te verbinden.

Vroeger was licht er alleen in zijn meest oorspronkelijke vorm. Licht is nog steeds essentieel voor ons menselijk bestaan, maar we beschouwen het inmiddels als een vast gegeven. Ik ben heel erg benieuwd hoe de verschillende kunstenaars het thema existential tastbaar hebben gemaakt.

* land expositie | 14 december 2017 – 7 januari 2018

Na vijf succesvolle edities in de Plantagebuurt vindt de land expositie van Amsterdam Light Festival dit jaar voor het eerst plaats op het Marineterrein Amsterdam. De expositie kun je gratis bezoeken, de kunstwerken zijn dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur verlicht (alleen op Oudejaarsavond tot 20:00 uur). Naast gratis de kunstwerken bewonderen gebeurt er op het Marineterrein nog veel meer tijdens Amsterdam Light Festival. Zo hoorde ik iets over opwarmen met glühwein en chocolademelk, lezingen, performances en artist talks. Een overzicht hiervan vind je in de agenda.

* water expositie | 30 nov 2017 – 21 jan 2018

Tijdens de donkere wintermaanden verlicht een groot aantal kunstwerken Amsterdam op en rond de grachten. De werken zijn dagelijks verlicht van 17:00 tot 23:00 uur (alleen op Oudejaarsavond tot 20:00 uur). Natuurlijk kun je langs de werken fietsen maar vanaf het water zien ze er veel indrukwekkender uit!

Tip van Marlies: Ga vooral een boottour doen! Ik heb er vorig jaar een gedaan en vanaf het water ziet alles er heel anders uit.

Datum: 30 november 2017 t/m 21 januari 2018
Prijs: wandelroute gratis, kosten voor de boottocht rond de € 35,- per persoon.
Locatie: verschillend
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*