Amsterdam Light Festival 28-11-2019 – 19-01-2020

Amsterdam verlicht door prachtige kunstwerken

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival brengt licht in de duisternis

Tijdens het Amsterdam Light Festival wordt Amsterdam in de wintermaanden verlicht door heel veel verschillende kunstenaars. Ook dit jaar verlichten indrukwekkende kunstwerken en installaties van internationale kunstenaars, designers en architecten de binnenstad van Amsterdam.

Tip van Marlies: Ga lekker rond wandelen, maar boek ook een boottour! Ik heb dit meerdere keren gedaan en vanaf het water maakt het net even meer impact. Klik hier voor voordelige boottickets.

Disrupt!

Voor de achtste editie nemen kunstenaars uit binnen- en buitenland je mee op een impactvolle reis, langs speciaal voor Amsterdam gemaakte lichtkunstwerken. De 53 dagen durende tentoonstelling staat dit jaar in het teken van het thema ‘Disrupt!’. Een ‘disruptie’ is een ontregeling, plotseling en meestal ongelegen. Denk hierbij aan een natuurramp, de start van een oorlog of een economische crisis. Het heeft te maken met chaos, vaak samen met een conflict en gevaar. Je begrijpt dat wij als mens er doorgaans alles aan doen om disruptie te voorkomen. Vaak door vooraf maatregelen te nemen maar ook door onze kop in het zand te steken, terwijl ontregeling ook het begin kan zijn van een positieve verandering. Denk hierbij aan de klimaatscrisis, dit kan ook een kans zijn om onze vastgeroeste aannames los te laten, en het in de toekomst beter te doen.

Kunstenaars kunnen hierin een moeilijke maar ook prachtige rol hebben. Zij kunnen deze vraagstukken namelijk letterlijk zichtbaar maken, bekritiseren maar ook oproepen tot nadenken. Ik ben dan ook heel erg blij met dit thema en ook nieuwsgierig hoe de verschillende kunstenaars het thema hebben geïnterpreteerd.

Kunstfan? Klik hier voor een overzicht van de beste musea en tentoonstellingen in Amsterdam.

Nieuw dit jaar

Nieuw dit jaar is dat niet alleen de kunstwerken, maar ook de stad Amsterdam zelf onderdeel is van de tentoonstelling. Langs de route worden ook plekken en gebouwen uitgelicht die een link hebben met het thema. Als je erover nadenkt heeft er in Amsterdam natuurlijk veel disruptie plaatsgevonden, van oorlogen en rellen tot grootse verbouwingen en herontwikkelingen. Super interessant dus om dit ook mee te krijgen.

Klik hier voor nog veel meer interessante events en hotspots in Amsterdam. 

Wanneer: 28 november 2019 t/m 19 januari 2020
Hoeveel: wandelroute gratis, kosten voor de boottocht rond de € 35,- per persoon.
Waar: verschillend
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*