Amsterdam Wine Festival 22 – 24 maart 2019

Westerwijn Proeverij

Oogstfeest
Tijdens Amsterdam Wine Festival wordt de Gashouder omgetoverd tot wijn-walhalla! Van 22 t/m 24 maart wordt hier namelijk het oogstfeest gevierd van het Zuidelijk Halfrond. Tijdens de oogstfeesten vieren de boeren traditiegetrouw het veilig binnenhalen van de druiven en de start van het maakproces.

Tijdens het festival kun je vele verschillende wijnen proeven bij stands van wijnmakers en -importeurs. De wijnen zijn vanaf € 3,- per glas te proeven, naast ‘gewone’ wijnen kun je er ook zeer exclusieve wijnen proeven. Bij wijn horen natuurlijk ook kleine hapjes! Geniet tijdens Amsterdam Wine Festival van fijne wijn-spijs combinaties, samengesteld door sommeliers en chefs. Probeer bijvoorbeeld een Argentijnse ceviche met bijpassende wijn.

Naast wijn proeven kun je ook actief meedoen, zo kon je vorig jaar meedoen aan een grote wijnquiz, een wedstrijd druivenstampen en een workshop volgen onder leiding van een wijnboer.

Nieuwe Wereld

Deze editie maak je een reis langs de nieuwe wereld, waarbij o.a. Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland centraal staan. Proef de cultuur, het eten en natuurlijk de wijnen uit deze fantastische wijnlanden.

Elk land heeft een eigen area met een uitgebreide selectie aan wijnen, die je per glas kunt bestellen.

Tip van Marlies: Ga langs bij de WineFlight-bar van De Meisjes van de Wijn. Op de lange bar kan je terecht voor proeverijen van wijnen uit Argentinië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië, Chili en Peru. De Meisjes staan klaar met leuke feitjes, laagdrempelige verhalen zonder stoffige details. En vond je die ene wijn écht te gek dan kan je natuurlijk direct een fles scoren aan deze bar.

Waar: Gashouder, Westergasfabriek
Hoeveel: ongeveer € 14,- voor een ticket
Wanneer:Vrijdag 22 maart | 15:00 – 01:00 uur
Zaterdag 23 maart | 13:00 – 01:00 uur
Zondag 24 maart | 13:00 – 22:00 uur
Website | Facebookevent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*