Amsterdam Wine Festival 16 – 18 maart 2018

Wine Festival 2018

Oogstfeest
Tijdens Amsterdam Wine Festival wordt de Gashouder omgetoverd tot wijn-walhalla! Van 16 t/m 18 maart wordt hier namelijk het oogstfeest gevierd van het zuidelijk halfrond. Tijdens de oogstfeesten vieren de boeren traditiegetrouw het veilig binnenhalen van de druiven en de start van het maakproces.

Tijdens het festival kun je vele verschillende wijnen proeven bij stands van wijnmakers en -importeurs. De wijnen zijn vanaf € 3,- per glas te proeven, naast ‘gewone’ wijnen kun je er ook zeer exclusieve wijnen proeven. Bij wijn horen natuurlijk ook kleine hapjes! Geniet tijdens Amsterdam Wine Festival van fijne wijn-spijs combinaties, samengesteld door sommeliers en chef’s. Probeer bijvoorbeeld een Argentijnse ceviche met bijpassende wijn.

Nieuwe Wereld

Deze editie maak je een reis langs de nieuwe wereld, waarbij o.a. Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland centraal staan. Proef de cultuur, het eten en natuurlijk de wijnen uit deze fantastische wijnlanden.

Elk land heeft een eigen area met een uitgebreide selectie aan wijnen, die je per glas kunt bestellen.

Naast alleen wijn proeven kun je ook actief meedoen aan de grote wijnquiz, een wedstrijd druivenstampen of een workshop onder leiding van een wijnboer.

Waar: Gashouder, Westergasfabriek
Hoeveel: € 12,50 voor een ticket
Wanneer: Vrijdag 16 maart 15:00 – 01:00 uur
Zaterdag 17 maart 13:00 – 01:00 uur
Zondag 18 maart 13:00 – 22:00 uur

Website | Facebookevent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*