Anouk Kruithof – Foam t/m 28 jan 2018

Anouk Kruithof

Op dit moment kun je de indrukwekkende expositie van Anouk Kruithof in FOAM bekijken. Anouk is echt een frisse wind in de hedendaagse fotografie. Zo gebruikt zij fotografie meer als een middel om iets mee te creëren, dit kan een fotocollage, video-animatie, installatie, publicatie, performance en nog veel meer zijn.

Het terugkerende thema in de expositie is Anouks fascinatie voor de online weergave van sociaal-maatschappelijke thema’s. Anouk kijkt hier op een kritische manier naar door bestaande beelden te pakken en te combineren en hier haar eigen werk van te maken.

De meest recente onderzoeken van Anouk zijn privacy, overheidssurveillance, milieuvervuiling en klimaatverandering. Als je door de expositie loopt zul je misschien niet begrijpen wat zij met elke werk wil zeggen. Maar het wordt wel ineens duidelijk hoeveel pulp er per dag online en via social media geplaatst wordt. Ook door bedrijven die privacyregels aan de laars lappen of verantwoordelijk zijn voor milieuvervuiling en klimaatverandering.

Waarom moet je erheen?

Ga deze expositie vooral bezoeken! Je zult van sommige werken geen bal begrijpen maar andere werken slaan in als een mokerslag. Daarnaast laat Anouk Kruithof op een vernieuwende manier zien wat je allemaal nog meer met fotografie kunt doen.

Next Level

De expositie is onderdeel van de tentoonstellingenreeks Next Level. Vanaf het najaar van 2015 organiseert Foam met ondersteuning van Ammodo deze tentoonstellingenreeks om  een breed publiek kennis te laten maken met vernieuwende kunst van relatief jonge beeldmakers die vooruitstrevend zijn in hun gebruik van het medium fotografie.

Open:
Ma – wo 10.00 – 18.00
Do – vrij 10.00 – 21.00
Za – zo    10.00 – 18.00
Prijs: volwassenen € 10,- studenten € 7,50 museumkaarthouders gratis
Locatie: Foam, Keizersgracht 609
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*