Back to Black

Back to Black

Back to Black

Back to Black is een Amsterdamse koffiebranderij, bakkerij en koffiebar ineen. Tegenwoordig vind je Back to Black op de Van Hallstraat en de Weteringstraat. Laat ik beginnen bij de essentie: de koffie is voortreffelijk en de baksels zijn hemels! Daarnaast is de setting top. Fijne achtergrondmuziek, check! En heel veel verschillende plekken en hoekjes waar je lekker kunt werken maar ook kunt bijkletsen met een vriend(in).

Back to Black is ruim vijf jaar geleden in Amsterdam opgericht door Noortje Vlutters en Inge Bulthuis. Wat ooit begon met het branden van hun eigen koffie uit liefde voor het vakmanschap is nu uitgegroeid tot een duurzame onderneming, waarbij de zoektocht naar bijzondere koffies met een uitgesproken karakter belangrijk blijft. De importeurs waar zij mee samenwerken stimuleren de koffieboeren om duurzamer te werk te gaan, door betere prijzen te bieden voor betere bonen, maar ook door advies te geven aan de boeren.

Daarnaast stoppen zij met duurzaamheid niet bij koffie. Ook in de bakkerij maken zij bewuste keuzes. Een van de belangrijkste redenen dat zij alles zelf bakken is dat zij dan precies weten wat er in de producten zit. Maar ook aan de ‘details’ wordt gedacht: van schoonmaakmiddel tot energieleverancier, groener kan het haast niet.

Aangezien het ook een koffiebranderij is, kun je er ook heerlijke bonen voor thuis kopen. Dit doe je in de koffiebar zelf of lekker makkelijk online.

Op zoek naar meer fijne koffiebars in Amsterdam? Klik dan hier.

Open: ma-vr 08:00 -18:00 u.
za-zo 09:00 – 18:00 u.
Waar: Weteringstraat 48 en Van der Hallstraat 268
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*