Biologische markten in Amsterdam

Biologische markt in Amsterdam

Ik vind niks heerlijker dan mijn boodschappen doen op een biologische markt in Amsterdam. Persoonlijk vind ik biologische producten vaak lekkerder, daarnaast is het beter voor het milieu en bespaart het je een hoop plastic afval. Kortom een win-win-win situatie.

Biologisch eigenlijk heel logisch, hoor je vaak. Maar wat houdt biologisch nou precies in en wat zijn de voordelen? 

Bij de productie van biologisch voedsel houden de boeren zoveel mogelijk rekening met milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen en krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en landbouw. Biologische producten herken je aan de keurmerken: EKO, Europees Biologisch en Demeter. Volgens het Voedingscentrum zijn over het algemeen biologische producten en niet-biologische producten net zo gezond en veilig. Wel zijn biologische producten puurder. Zo mogen er geen chemische kleur-, geur-, en smaakstoffen gebruikt worden. Daarnaast gebruiken boeren geen genetische modificatie. Het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten, enzymen en diervoer is uitgesloten. Dit is namelijk in strijd met het natuurlijke karakter van de biologische landbouw.

Top drie biologische markt in Amsterdam

Noordermarkt Boerenmarkt

Op de Noordermarkt Boerenmarkt vind je alleen maar ecologisch – en dus biologisch – geproduceerde groente/fruit, vlees, zuivel, brood en delicatessen. Kortom alle producten die je op deze markt vindt zijn de crème de la crème, vol van kleur, geur en natuurlijk smaak. En ja daar hangt vaak een duurder prijskaartje aan, maar ja dan heb je ook wel wat.

Aan de voet van de Noorderkerk – Elke zaterdag van 09.00 – 16.00 uur

Albert Cuyp biologische markt

Elke woensdag vind je op de o zo bekende Albert Cuyp nu ook de Albert Cuyp biologische markt.
Tijdens Albert Cuyp biologische markt vind je een aantal marktkramen met heerlijke biologische producten. Denk hierbij aan vlees, vis, groenten, brood, kaas en kruiden & specerijen.

Albert Cuyp – elke woensdag van 09:00 – 17.00 uur

Haarlemmerplein Boerenmarkt

Elke woensdag kun je tijdens de Haarlemmerplein Boerenmarkt rechtstreeks heerlijke biologische producten van de boer kopen. Op de markt vind je producten zoals brood, vlees, vis, groente en fruit, kaas, bloemen en droogwaren. Het leuke aan deze boerenmarkt is dat de mensen achter de kraam nauw betrokken zijn bij de productie van de waren.

Op het Haarlemmerplein – elke woensdag van 10:00 – 17:00 uur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*