Bitter Chocolate Stories – 2 nov 2019

De tentoonstelling Bitter Chocolate Stories neemt je aan de hand van kinderverhalen mee naar cacaoplantages in West-Afrika.

Wist jij dat er meer dan 2 miljoen kindarbeiders werken op de cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust? Tienduizenden kinderen zijn zelfs slachtoffer van gedwongen arbeid en mensenhandel voor de productie van cacao. De tentoonstelling geeft op een prachtige manier weer wie deze kinderen zijn en waarom zij daar werken. Valerie, Mohamed, Catherine, Bassirou, Sarata en Issaka. Zij zorgen er o.a. voor dat wij – de chocoladeconsumenten – duizenden kilometers verderop chocolade kunnen eten.

Bitter Chocolate Stories neemt je mee naar de cacaoplantages. Hier vertellen de kinderen niet alleen hun eigen verhaal, maar ook die van hun ouders en van de cacaoboeren. Daarnaast laten zij ook de mensen die zich inzetten om kinderarbeid te stoppen zien.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen fotografe Joana Choumali, journaliste Marijn Heemskerk, madame Bernadette Ouédraogo voorzitter van GRADE-FRB, Paradox en Tony’s Chocolonely.

Het Tropenmuseum

Naast vele wisselende tentoonstellingen beschikt het museum over vaste exposities over Zuid-Oost Azë, Oceanië, het westen van Azië, Noord Afrika, Afrika en Latijns Amerika. De exposities zijn prachtig verdeeld over de verschillende verdiepingen.

Wanneer: Bitter Chocolate Stories is te bezoeken t/m 2 november 2019
Waar: Het Tropenmuseum
Website tentoonstelling

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*