Boom Chicago

Boom Chicago

In de voorstelling The Future is here – and it is slightly annoying staat de volgende vraag centraal: worden onze banen ingepikt door robots? En als dat zo is, hoe zit het dan met de banen van de comedians bij Boom Chicago? Kunnen hun improvisatiekunsten net zo makkelijk worden gedaan door robots? Dit zie je in de nieuwe comedyshow van Boom Chicago. Het is een komische verkenning van technologie en wat dit betekent.

Nu kunstmatige intelligentie, 3D-printen, blockchain en big data onderdeel zijn van het dagelijks taalgebruik is de vraag of de toekomst er daarmee rooskleuriger uit gaat zien of dat robots ons gaan vervangen thuis en op ons werk.

Boom Chicago’s eigen robot

De show gaat niet alleen over technologische vooruitgang, maar het gezelschap maakt ook gebruik van innovatieve technologie. CEO Saskia Maas: “In een van de sketches zal Boom Chicago’s eigen robot – nou ja, een flatscreen op wieltjes – te zien zijn, die meedoet met de comedians. Kun je AI gebruiken om een robot te leren om grappig te zijn? Wij denken dat comedians de laatste mensen zijn die worden vervangen door automatisering. Hebben we gelijk? Misschien niet.”

Wanneer: donderdag 18 april in première en dan elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
Waar: Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*