Broer

Broer

Wat een heerlijke plek is dit! Broer is onlangs officieel geopend aan het Frederik Hendrikplantsoen 36, voorheen vond je hier café Flinder. Café Flinder was een hele fijne plek, waar je vooral in de zomer heerlijk op het terras kon hangen. Gelukkig is Broer minstens even leuk en misschien stiekem zelfs nog net iets leuker. Bij Broer is de sfeer namelijk heel relaxt! Bier is hier gewoon bier en eten gewoon eten. Begrijp me niet verkeerd ze hebben wel degelijk heerlijke special biertjes en het eten is dan misschien simpel maar echt heel goed, maar dan zonder het pretentieuze gedoe. Af en toe heb ik het gevoel alsof eten vooral Instagram waardig moet zijn, in plaats van op de eerste plek heerlijk moet smaken.

Een goed voorbeeld hier van is het volgende:
Pas ging ik samen met mijn vriend op het terras zitten, nog geen minuut later hoorde wij de barman enthousiast roepen ‘o nog meer nieuwe mensen!’. Toen we aangaven dat we ook wel een laat ontbijt konden gebruiken, werd hij nog vrolijker. De cappuccino en espresso waren uitstekend en het broodje omelet ook. Het zag er misschien niet uit alsof het een Instagram post van Rens Kroes had kunnen zijn. ‘Maar wil je dat van je buurtcafé?’ ik eigenlijk niet! Daarna heb ik nog uren in de zon een boek gelezen, hij kwam één keer vragen of ik nog wat wilde drinken, toen ik ‘nee eigenlijk niet’ zei, zei hij vrolijk ‘hoeft ook helemaal niet.’ Daarna kwam hij nog een aantal keer langs lopen, zodat je wel de kans hebt om iets te bestellen. Wat mij betreft de prettigste manier om met je gasten om te gaan, zelfs als je even niks besteedt ben je hier meer dan welkom.
Naast dat je hier dus heerlijke kan ontbijten/lunchen is het ook ‘s avonds een fijne bar om met vrienden de week te bespreken.

Aan de ene kant deel ik deze fijne plek natuurlijk graag, en gun ik de mannen aan het roer al het succes. Als het nou ineens zo druk wordt dat ik er nooit meer op de bonnefooi kan rond hangen ben ik wellicht minder blij…

Locatie: Frederik Hendrikplantsoen 36
Open: elke dag van 9.00 – 01.00 u en vrijdag en zaterdag tot 3.00 u
Website I Facebookpagina

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*