Cinedans in Eye 14 – 18 maart 2018

Dance On Screen Festival

Cinedans 2018

Woensdag 14 t/m zondag 18 maart vindt de 15de editie van Cinedans – Dance on Screen plaats. Het grootste en meest diverse dansfilmfestival ter wereld vind je uiteraard in EYE, Amsterdam. Lekker makkelijk dus voor ons Amsterdammers. Cinedans presenteert de beste internationale dansfilms, documentaires en interactieve installaties.

Naast een uitgebreid filmprogramma, met ruim 90 internationale dansfilms en documentaires, maken ook installaties, lezingen, debatten en workshops deel uit van Cinedans.

Highlights

Highlights in 2018 zijn o.a.: documentaires over de Nederlands/Hongaarse choreografe Krisztina de Châtel en Benjamin Millepied, die het meest bekend staat om zijn choreografie en dansperformance in Black Swan (Darren Aronofsky, 2010). Daarnaast presenteert Cinedans premières van de hedendaagse kunstenaar Jirí Kylián en de artistieke directeur en choreografe Andrea Boll, alsmede een interactieve dansfilminstallatie van Noud Heerkens & Loic Perela.

Alle films worden vertoond in hun originele taal met ondertiteling.

Data: Woensdag 14 t/m zondag 18 maart 2018
Website Cinedans
Tickets zijn nog niet beschikbaar, vorig jaar kostte een festivalpas € 75,-. Lossen kaarten kunnen daarnaast ook aan de kassa van EYE worden gekocht.
Locatie: Eye, IJpromenade 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*