Cool Japan – Tropenmuseum

Cool Japan

Na het succes van Cool Japan in Museum Volkenkunde in Leiden, is de tentoonstelling nu te zien in het Tropenmuseum in Amsterdam. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hyperactueel met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur.

Bestaat er eigenlijk zoiets als ‘Japans design’?

Eenvoud, perfectie, puurheid en essentie: veel mensen associëren deze begrippen met Japan en Japans design. De zentuin en theeceremonie worden er dan al snel bijgehaald. Maar bestaat er wel zoiets als ‘typisch Japans’ design? En is dat dan wel zo minimalistisch? Dat Japan ook drukke, schreeuwerige ontwerpen voortbrengt, bewijst de rest van deze tentoonstelling.

Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur.

Waarom moet je hierheen?

De expositie is briljant ingedeeld! Zo laat het perfect de grote tegenstrijden in Japans design en cultuur zien. Daarnaast kun je verschillende korte video’s bekijken, kortom je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Ik vind het een prachtige en inspirerende expositie. De expositie laat je op een fijne manier zien dat Japans design zoveel meer is dan wat je in eerste instantie denkt.

Cool Japan Design Weekend – 2 en 3 februari

Het Tropenmuseum trekt samen met Mono Japan in het weekend van 2 en 3 februari alles uit de kast voor een weekend vol design. Met de talks en rondleidingen en wordshops.

Wanneer: de expositie is dagelijks te zien t/m december 2019
Hoeveel: € 15,- voor volwassenen, € 7,- met CJP en 8,- voor studenten, museumkaart gratis
WaarTropenmuseum
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*