Creating Other Futures 14 jan – 11 feb 2018

Creating Other Futures

Van 14 januari t/m 11 februari staat Melkweg Expo in het teken van ‘Creating Other Futures’. Other Futures is een sciencefictionfestival met een zeer divers programma met o.m. anime & manga, muziek, multimedia, performances, film, theorie én een expositie in Melkweg Expo getiteld ‘Creating Other Futures’. Speciaal voor Melkweg Expo nodigde Other Futures vijf kunstenaars uit om via hun discipline en op hun eigen manier een verbeelding van de toekomst te creëren. De kunstenaars maken volledig nieuw werk of creëren een nieuwe installatie op basis van bestaand werk.

Wat ga je zien?

* De Palestijnse Larissa Sansour presenteert i.s.m. de Deen Søren Lind de short film ‘In the Future They Ate From The Finest Porcelain’ en werkt als archeoloog van de toekomst.
* Digitaal kunstenaar Jacque Njeri uit Kenia herschrijft geschiedenis door de esthetiek van haar eigen nomadische Masai volk te vermengen met tijdreizen en andere planeten in haar collagereeks MaaSci.
* Ming Wong uit Singapore toont een fase van zijn onderzoek voor zijn toekomstige space opera’s op een verzameling schermen.
* De Nederlandse AiRich gunt bezoekers een glimp van Planet AiRich met haar bijzondere burgers, hybride wezens die half god half superheld zijn.
* Schrijver en mediakunstenaar Fran Ilich uit Mexico opent in Melkweg Expo een projectieruimte annex beursstand waar hij de innige relatie tussen de productie van popcorn en Hollywoodfilms duidelijk maakt, terwijl hij de bezoeker koffie en popcorn aanbiedt.

Locatie: Melkweg
Prijs: gratis
Open: 14 januari t/m 11 februari | wo t/m zo van 12:00 – 21:00 u
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*