De Amsterdamse Lente Bokkentocht 7 april 2019

Lente bokkentocht

Goed nieuws mijn schatzoekervrienden! Dit jaar vindt voor het eerst de Amsterdamse Lente bokkentocht plaats. Tijdens deze heerlijke wandeltocht van 7,5 km doe je 8 mooie biercafé’s in Amsterdam aan.

Voorheen vond er in de Staatsliedenbuurt al een bockbierentocht plaats. Helaas bestaat deze niet meer, maar gelukkig is daar nu de Amsterdamse Lente bokkentocht. Dit is toch het perfecte excuus om weer eens met een stel vrienden een kleine kroegentocht te doen? Noem mij kinderachtig maar ik kan me hier toch enthousiast van worden, een beetje nieuwe biertjes proeven en verschillende kroegen ontdekken. Wat wil een mens nog meer?

Bij de acht onderstaande biercafé’s krijg je op vertoon van je ticket – à € 29,75 – bij elk biercafé een proefglaasje van 15cl en een klein hapje.

Biercafe line-up:

Het Elfde Gebod
Gollem aan het water
Gollem Craft Beers
BEER loves FOOD
Café Gollem
BeerTemple
Arendsnest
In de Wildeman

Good to know: Om het simpel te houden zijn er twee startpunten: Het Elfde Gebod of In de Wildeman. 

Lente bokbier

Even wat achtergrond informatie zodat je leuke weetjes kunt delen in het biercafé.
Lentebok, ook wel voorjaarsbok, Paasbok of meibock genoemd, is een Nederlands bokbier. Het bier wordt traditioneel vanaf de vastentijd tot mei verkocht. Net als herfstbok is het een relatief licht bier met een hoog stamwortgehalte, dat lekker doordrinkbaar is en zowel onder- als bovengistend kan zijn. Een opvallend verschil met de herfstbok is de kleur: lentebok is meestal blond van kleur, waar herfstbok vaak een mooie amberachtige kleur heeft. Qua smaak moet je bij een lentebok meer rekenen op fruitige en hop ondertonen.

Voorjaarsbieren hebben een lange traditie in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat ook voor de oorlog veel brouwers al een lentebier presenteerden. Toch lag de nadruk in de recente geschiedenis altijd op het najaarsbier, de herfstbok. Pas vanaf de jaren 90 kwamen de lentebokken weer terug in de belangstelling, al is de stijl nog altijd niet zo populair als de herfstbok.

Wanneer: zondag 7 april van 12:00 – 21:00 u
Hoeveel: € 29,75 voor een ticket
Facebook
Waar: Amstelpark

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*