De Ceuvel

De Ceuvel
De Ceuvel is een magische plek in Noord, aan de ene kant verscholen tussen het riet en aan de andere kant verstopt tussen de panden op een industrieterrein.

Dat de Ceuvel niet een doorsnee plek is, voel je al als je door de poort gemaakt van pallethout loopt.

De mensen die hier jouw drankje en eten verzorgen zijn autenthiek en lief, zij delen een andere levensfilosofie dan de gemiddelde Amsterdammer. Zij geven niks om status, een dik salaris op de bank of wat de infuencers dragen. Zij besteden liever tijd aan zelfontplooiing, aan lekker duurzaam eten en aan goede gesprekken. Deze fijne vrijgevochten sfeer trekt uiteraard weer een heel fijn publiek aan. Zie het als een van de laatste vrijgevochten plekken van Amsterdam. Maar hopelijk ook als de toekomst van Amsterdam.

Bij de Ceuvel kun je aan de drukte van Amsterdam ontsnappen. In de winter zit je knus binnen en in de zomer kun je tot de laatste zonnestraal genieten van het lekkere weer. 

De Ceuvel is meer dan alleen een café/restaurant. Op het terrein vind je ook werkplekken, een cultureel centrum rondom duurzaamheid en zelfs een drijvend hotel. Dit alles bevindt zich op verontreinigde grond. Oude woonboten zijn met fundering en al op de aarde geplaatst, verbouwd tot duurzame werkplekken en met elkaar verbonden met stijgers. Rondom de boten krijgen bodemreinigende planten vrij spel om de aarde te reinigen.

Tip van Marlies: bestel vooral de bitterballen! Je gelooft echt niet dat ze vegetarisch zijn. 

Met wie?

Bij De Ceuvel kun je met gemak de hele dag vertoeven. Neem een boek mee of je laptop en de tijd stroopt vanzelf voorbij. Maar het is ook een hele fijne plek om met vrienden spelletjes te spelen of gewoon een drankje te doen en bij te kletsen.

Open: maandag dicht, dinsdag t/m donderdag van 11.00 – 24.00 u, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 02.00 u en zondag van 11.00 – 24.00 u. Let op! Openingstijden kunnen in de loop van het jaar veranderen!
Hoeveel: De Ceuvel is gratis te bezoeken
Waar: Korte Papaverweg 4, Noord
Website

Ook leuk

Sissy-Boy kerstmarkt 15 dec 2018 Vaste prik voor de slimme shopper van kerstcadeaus is de Sissy-Boy kerstmarkt. Op deze kerstmarkt vind je namelijk niet de gebruikelijke meuk die je v...
Zipper Warehouse 21-23 dec 2018 De Zipper Warehouse Store op het NDSM terrein in Amsterdam Noord is het toneel van deze mega grote (250 m2) tweedehands kledingwinkel. Op vrijdag 2...
Hotelnacht 19 – 20 jan 2018 Ga op vakantie in eigen stad! Voor de zevende keer wordt Hotelnacht gevierd in Amsterdam. Locals slapen in de nacht van 19/20 januari voor een speciaa...

2 Comments

  1. Lol, de bitterballen bij de Ceuvel zijn ook niet vegan, er zit namelijk boter in verwerkt. Ze zijn wel vegetarisch en inderdaad erg lekker!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*