De Ceuvel

De Ceuvel
De Ceuvel is een magische plek in Noord, aan de ene kant verscholen tussen het riet en aan de andere kant verstopt tussen de panden op een industrieterrein.

Dat de Ceuvel niet een doorsnee plek is, voel je al als je door de poort gemaakt van pallethout loopt.

De mensen die hier jouw drankje en eten verzorgen zijn autenthiek en lief, zij delen een andere levensfilosofie dan de gemiddelde Amsterdammer. Zij geven niks om status, een dik salaris op de bank of wat de infuencers dragen. Zij besteden liever tijd aan zelfontplooiing, aan lekker duurzaam eten en aan goede gesprekken. Deze fijne vrijgevochten sfeer trekt uiteraard weer een heel fijn publiek aan. Zie het als een van de laatste vrijgevochten plekken van Amsterdam. Maar hopelijk ook als de toekomst van Amsterdam.

Bij de Ceuvel kun je aan de drukte van Amsterdam ontsnappen. In de winter zit je knus binnen en in de zomer kun je tot de laatste zonnestraal genieten van het lekkere weer. 

De Ceuvel is meer dan alleen een café/restaurant. Op het terrein vind je ook werkplekken, een cultureel centrum rondom duurzaamheid en zelfs een drijvend hotel. Dit alles bevindt zich op verontreinigde grond. Oude woonboten zijn met fundering en al op de aarde geplaatst, verbouwd tot duurzame werkplekken en met elkaar verbonden met stijgers. Rondom de boten krijgen bodemreinigende planten vrij spel om de aarde te reinigen.

Tip van Marlies: bestel vooral de bitterballen! Je gelooft echt niet dat ze vegetarisch zijn. 

Met wie?

Bij De Ceuvel kun je met gemak de hele dag vertoeven. Neem een boek mee of je laptop en de tijd stroopt vanzelf voorbij. Maar het is ook een hele fijne plek om met vrienden spelletjes te spelen of gewoon een drankje te doen en bij te kletsen.

Open: maandag dicht, dinsdag t/m donderdag van 11.00 – 24.00 u, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 02.00 u en zondag van 11.00 – 24.00 u. Let op! Openingstijden kunnen in de loop van het jaar veranderen!
Hoeveel: De Ceuvel is gratis te bezoeken
Waar: Korte Papaverweg 4, Noord
Website

Ook leuk

Terrassen Festival 23 – 26 aug 2018 Donderdag 23 t/m zondag 26 augustus komt Amsterdam samen om het officiële einde van het terrasseizoen te vieren. Voor deze 2e editie verhuist het fest...
Wine Makers Dinner 30 aug 2018 Donderdag 30 augustus organiseert C Amsterdam het Wine Makers Dinner i.s.m. het wijnhuis Weingut von Winning. Tijdens het Wine Makers Dinner pakken zi...
Girls Who Borrel x The Daily Dutchy 1 sept 2018 Vanaf 17:00 ben je welkom bij Lokaal Edel voor de Girls Who Borrel i.s.m. The Daily Dutchy. Girls Who en The Daily Dutchy zijn beide hele leuke blogs ...

2 Comments

  1. Lol, de bitterballen bij de Ceuvel zijn ook niet vegan, er zit namelijk boter in verwerkt. Ze zijn wel vegetarisch en inderdaad erg lekker!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*