De Nieuwe Yogaschool

De Nieuwe Yogaschool

De Nieuwe Yogaschool

Toen ik de eerste keer binnenkwam rennen bij De Nieuwe Yogaschool – want ik was te laat – moest ik even slikken van het clichébeeld dat zich voor mij ontvouwde. Een aardige doch tikkeltje dromerige meid checkte mij in en gaf mij een yoga token. Ik liep verder de ruimte in en zag een dame geheuld in yoga gear bestaande uit prachtige pasteltinten, een groener dan groen sapje maken. Voor het eetcafé dat ‘HartBiet’ heet. Ja precies HartBiet. Schuin achter mij hoorde ik gelach, toen ik over mijn schouder keek zag ik een prachtige hoekbank met een zacht hoogpolig tapijt. Waar vier yogi’s ervoor hadden gekozen om niet op de bank plaats te nemen, maar in kleermakerszit op het tapijt. Uiteraard stonden de kopjes gemberthee op tafel en waren ook hun outfits om door een ringetjes te halen.

Dit artikel lijkt een tikkeltje cynisch geschreven, maar deze scene gevuld met cliches is simpelweg nieuw voor mij. Laat ik een ding voorop stellen ik ben altijd erg van live and let live. Dus helemaal prima als jij ‘s ochtends vroeg in yoga pose een kopje gemberthee aan het drinken bent. Ik ben alleen geen perfecte yogi, ik huppel niet naar mijn fiets met mijn perfecte yogi outfit en matching matje. Langzaamaan begin ik wel te wennen aan deze scene en met name de uiterst fijne en vrije omgeving van de Nieuwe Yogaschool. Ik zou er bijna groener dan groen sap van gaan drinken en mij in kleermakerszit naast de dames vlijen.

Plus er is een yoga kat! Isabella is een fluffy haarbal die best een kroeltje waardeert.

Daarnaast zijn de lessen bij de Nieuwe Yogaschool lekker divers. Van een gratis mediatiesessie ’s ochtends vroeg tot een pilatesles waarbij het draait om het theoretische aspect van de spierwerking. Ook kun je er terecht voor acupunctuur en massage. Zoals ze het zelf zeggen: ‘Het is niet alleen yoga op de mat, het is vooral ook alles er omheen.’

Als je hier blij van wordt, dan wil je dit artikel over de beste yoga studio’s in Amsterdam vast ook lezen.

Open: elke dag geopend met wisselende tijden, check de website voor een actueel overzicht
zaterdag 5 oktober 10:00 – 16:00u
Waar: Laurierstraat 109, Amsterdam
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*