De Oliewinkel

de Oliewinkel

Als je op zoek bent naar een Amsterdamse schat, dan heb je aan de Oliewinkel een goeie.
Deze winkel is perfect voor mensen die van lekker eten en kwaliteitsproducten houden. Als je een echte foodie bent zoals ik, weet je dat een goede olijfolie een wereld van verschil voor een gerecht of een simpel stukje brood kan betekenen.

In de Oliewinkel vind je vele verschillende olijfoliën in prachtige roestvrijstalen tanks. Alle oliën mogen geproefd worden, zodat jij weet wat je koopt en een goede keuze kunt maken. Vervolgens wordt de olijfolie getapt in een mooie simpele glazen fles. De oliën en andere producten komen voornamelijk  uit landen rondom de Middellandse Zee. En dan met name van kleine producenten uit Italië, Spanje, Griekenland en Frankrijk.

Naast heel veel speciale oliën vind je er eigenlijk ook alles wat je nodig hebt voor een perfect mediterraans snackplankje. Denk hierbij aan overheerlijke huisgemaakte pesto’s, verschillende soorten olijven, fantastisch tafelzuur maar ook bijzondere mosterd uit Nederland, België en Frankrijk. In het midden van de winkel staat ook nog eens een tafel vol visconserven.

Zero waste

Waar ik vooral heel blij van word is dat de Oliewinkel het aanmoedigt om de fles te hergebruiken. Zij werken namelijk met een statiegeldsysteem. Neem jouw fles mee en laat hem opnieuw vullen, om korting te krijgen bij de volgende aankoop.

Tip van Marlies: dit is natuurlijk de perfecte plek om een heerlijk cadeau te kopen voor die ene foodievriend.

Geïnteresseerd in duurzaamheid? Klik hier voor nog veel meer duurzame initiatieven in Amsterdam.

Open: ma t/m za van 10.00 – 18.00 u
Waar: Brouwersgracht 119
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*