Distilling a Scent – 13 sept en 11 okt 2020

Distilling a Scent

Distilling a Scent

Tijdens de workshop Distilling a Scent maak je kennis met het proces van distilleren. Dit ga je doen met de planten die groeien op de Mediamatic-grond of met het afval uit de keuken van Mediamatic. Op basis hiervan ga je een Scent bouquet (geurboeket) maken dat gedestilleerd kan worden in etherische olie. Extra leuk is dat ze je aanmoedigen om je eigen materiaal mee te nemen. Eerdere experimenten bevatten reuzel, paardenhaar en schimmels. Kortom je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt de geur vangen.

Na het leren van verschillende distillatietechnieken, het combineren van grondstoffen en uiteindelijk het extraheren van de geur, neem je een klein flesje van een 10% oplossing in alcohol mee naar huis.

Frank Bloem

De workshop Distilling a Scent wordt gegeven door Frank Bloem. Hij is een kunstenaar die geur gebruikt als zijn primaire medium. Frank Bloem is afgestudeerd aan de Rietveld Academie. In de zomer van 2016 veranderde Frank van koers van beeldende kunst en begon hij The Snifferoo. Dit parfumlaboratorium is een plek waar je volop kunt leren en experimenten rond geur.

Mediamatic

Mediamatic is een plek in Amsterdam waar je kennis kan maken met de nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij. Als jij geïnteresseerd bent hoe kunst, design en wetenschap samensmelten en hoe dit gebruikt kan worden om nieuw (levende) materialen te maken ben je hier aan het juiste adres. De instelling bestaat al sinds 1983 en richt zich op nieuwe ontwikkelingen in kunst en cultuur en dan met name natuur, biotechnologie en – kunst.

Wanneer: Zondag 7 juni 2020, 11:00 – 14:00 u
Hoeveel: normaal: € 85,- | Studenten / Artists: € 64,- (incl. €1,- administratie kosten)
Waar: Mediamatic, Dijksgracht 6
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*