Fashion Cities Africa – Tropenmuseum – 6 jan 2019

Fashion Cities Africa
© Chris Saunders

Mode is booming in Afrika, maar bestaat er eigenlijk wel zoiets als dé Afrikaanse mode? In verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen: dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit en verhaal mee. Vaak is duidelijk te zien uit welke stad zij komen. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi – door de ogen van 16 lokale experts.

Lokaal perspectief

In Fashion Cities Africa bekijk je de stedelijke modescenes vanuit het perspectief van lokale ontwerpers, stylisten, shophouders, fotografen en bloggers. Zo nemen broer en zus 2ManySiblings je mee naar de markt in Nairobi, waar ze tweedehands designerkleding kopen om te restylen. Ook vind je in de tentoonstelling creaties van onder meer The Sartists (Johannesburg), Said Mahrouf (Casablanca) en het modelabel Maki Oh (Lagos), dat gedragen wordt door onder andere Beyoncé en Michelle Obama.

Afrikaanse roots in Nederlandse mode

Het Tropenmuseum selecteerde voor deze tentoonstelling Nederlandse experts die hun Afrikaanse roots verwerken in mode: Daily Paper, Karim Adduchi, Lady Africa, Doru Komonoteng Loboka maar ook Nsimba Valene Lontanga. Voor Fashion Cities Africa delen zij hun inspiratie, werkwijze én ontwerpen met jou.

Waarom moet je hierheen?

De expositie is briljant ingedeeld! Zo loop je over een catwalk langs alle prachtige modecreaties. Daarnaast kun je verschillende korte video’s bekijken, kortom je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Ik vind het een prachtige en inspirerende expositie. De expositie laat je op een fijne manier zien dat mode in Afrika heel anders is dan in Nederland. Misschien zet het je zelfs wel aan het denken over wat je zelf draagt en waarom.

Wanneer: de expositie is dagelijks te zien t/m januari 2018
Hoeveel: € 15,- voor volwassenen, € 7,- met CJP en 8,- voor studenten, museumkaart gratis
Waar: Tropenmuseum
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*