Fisk

Fisk

Fisk is zoals de naam al doet vermoeden een visrestaurant. Je vindt dit kleine gezellige restaurantje in de Pijp om de hoek bij het Sarphatipark. Na twee keer hier gegeten te hebben, kan ik met zekerheid zeggen dat dit een aanrader is voor visliefhebbers.

Alle gerechten zijn modern, prachtig opgemaakt en zijn heerlijk fris van smaak, zoals kenbaar is voor de mediterraanse keuken.

Zoals elk nieuw restaurant kampt Fisk nog een beetje met groeipijntjes. Zo duurde het op zaterdagavond net iets langer voordat wij de gerechtjes kregen en waren er aan het einde van de avond net iets te veel gerechten uitverkocht. Maar dat mag de pret niet drukken! Ondanks de drukte waren de gerechten nog steeds spot on, ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit niks anders dan groeipijntjes zijn die Fisk zo te boven is.

Sfeer

FiskNaast de voortreffelijke gerechten is de fijne ongedwongen sfeer het grootste pluspunt van Fisk. Zo kun je aan de bar dineren maar ook aan een van de leuke houten tafels. Dit maakt het een fijn restaurant voor een date maar ook voor een etentje met je collega’s of familie.

Ga vooral naar het toilet, hier vind je niet alleen zwart toiletpapier maar ook een kogelvis als lamp.

Gerechten

FiskBij Fisk kies je (zoals nu bij heel veel plekken in Amsterdam) verschillende kleine gerechten die samen een volledige maaltijd vormen. Kortom het shared dining principe. Bij veel restaurants kom je dan toch een beetje bedrogen uit – kleine gerechten voor relatief veel geld – niet bij Fisk! Hier is de prijs kwaliteit verhouding uitstekend!

Elk gerecht kost rond de 10 euro, met twee à drie gerechten per persoon heb je meer dan genoeg. De laatste keer aten wij bij Fisk met zijn vieren en hadden wij 9 verschillende gerechten. Zo voelt het alsof je een negengangendiner achter de rug hebt zonder propvol te zitten. Een win–win situatie dus!

Tip van Marlies: Houd ruimte over voor het dessert! Vraag dan vooral naar het uber luchtige dessert met rozenwater. Zo lekker en luchtig dat je er waarschijnlijk nog wel een wilt.

Open: maandag t/m donderdag 18:00 – 01:00 u vrijdag 18:00 – 03:00 uur en zaterdag en zondag vanaf 10:30 uur open.
Prijs: gratis
Locatie: Eerste Sweelinckstraat 23
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*