Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen in Amsterdam is een fantastisch concept dat geïnspireerd is door indoor food markets zoals Mercado de San Miguel in Madrid, Chelsea Market in New York en de Borough Market in Londen. Sinds najaar 2014 is Amsterdam ook zo’n permanent overdekte foodmarkt rijker.

De eerste keer dat ik kennismaakte met een indoor food market was in New York. Dit is werkelijk een doolhof van eettentjes, speciale zaakjes en minirestaurantjes. Op een gegeven moment leidde het pad ons zelfs langs een enorme wand van steen waar water langs sijpelde. Voor een paar seconden waanden wij ons echt even in een andere wereld.

Foodhallen heeft voor het strakker en industrieel uiterlijk gekozen. Zo hebben alle minirestaurantjes hetzelfde industriële uiterlijk.

Je vindt de Foodhallen in het complex De Hallen, in West. De enorme voormalige tramremise van 16.000 m2 biedt nu plek aan twee restaurants, een hotel, een bioscoop, een bibliotheek, diverse winkels en uiteraard de Foodhallen.

Qua minirestaurantjes moet je denken aan Le Big Fish, The Butcher, Viêt View, Jabugo, Maza, BBrood, Petit Gâteau, Godfather’s kitchen en nog vele andere.

Het is een heerlijke plek om met vrienden verschillende hapjes te proberen, maar ook leuk voor een date! Probeer er wel doordeweeks heen te gaan, in het weekend is het namelijk vaak erg druk.

Locatie: Bellamyplein 51
Prijs: gratis entree
Open:
Zondag t/m donderdag zijn de Foodhallen open van 11:00 tot 23:30 uur.
Vrijdag en zaterdag zijn de Foodhallen open van 11:00 tot 01:00 uur.
Website 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*