Fringe Festival 6 – 16 sept 2018

Een ode aan de theatrale gekte

Fringe Festival

Zoals Fringe Festival het zelf zegt: “Het Amsterdam Fringe Festival is een ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd festival: een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid.”

Fringe betekent letterlijk rand en is dan ook een toepasselijke naam voor een festival dat in het leven is geroepen als festival naast de officiële theaterfestivals. Iedereen kan zich namelijk proberen aan te melden als act. Tijdens het 11 dagen durende festival is een groot aantal verschillende voorstellingen op meer dan 30 verschillende locaties te zien. De voorstellingen variëren van dans, multimedia, live art tot theater en muziektheater. Kortom Fringe is een leuk, grappig en apart festival, dat zeker een bezoekje waard is.

Als ik heel eerlijk ben blijft een programma uitzoeken tijdens Fringe zelfs voor mij een gok. Wat laten we eerlijk zijn met de uitleg: ‘Dit is een zoektocht naar samenhang, is het risico van jezelf delen met elkaar, is één + twee is.’ kun je vrij weinig. Maar goed de charme van Fringe is natuurlijk ook dat je geen idee hebt waar je naar kijkt.

Klik hier voor het programmaoverzicht.

Datum: donderdag 6 t/m zondag 16 september 2018
Prijs: gratis of rond de 10 euro per voorstelling
Locatie: verschillende locaties
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*