Grachtenfestival – 9 & 10 feb

Grachtenfestival Weekend
Annelie Koning, winnares van de themapitch 2018. Foto: Robert Verhoeven

In februari 2019 vindt voor de vierde maal het Grachtenfestival Weekend plaats. Het Grachtenfestival Weekend is precies zes maanden voor de opening van het Grachtenfestival. Op het programma staan het Koepelconcert, de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en De OpMaat, waarin jonge musici een idee kunnen pitchen voor een concert tijdens het Grachtenfestival.

Koepelconcert Grachtenfestival

Verwacht geheel in het teken van het Grachtenfestivalthema 2019 een ode aan Clara Schumann. Multitalent Clara Schumann-Wieck was een van de grootste pianistes en componistes van haar tijd. Met werken van onder anderen haarzelf, haar man Robert, haar collega Fanny Mendelssohn en Johannes Brahms.

Finale Grachtenfestival Conservatorium Concours

Op zondagmiddag 10 februari staan zes jonge musici en/of ensembles in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. De zes strijden om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs, waarmee ze een concert winnen tijdens het komende Grachtenfestival en een tournee in het seizoen 2019/2020.

Pitch je idee voor een concert op het Grachtenfestival 2019

Jonge musici pitchen op 9 februari hun idee voor een concert op het Grachtenfestival 2019. De winnaar in iedere categorie wint een of meerdere optredens tijdens de 22e editie van het Grachtenfestival.

Waar: NedPhO-Koepel
Batjanstraat 3
Wanneer: zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019
Hoeveel: verschillend, de pitches zijn gratis, voor de finale betaal je € 12,50, voor het Koepelconcert € 16.
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*