Het Grote Plantenfestijn 13 april 2019

Grote Plantenverkoop

Het is straks tijd om de buitenboel te vergroenen!
Het voorjaar begint, laten we de hele stad vol zetten met biologische planten! Op je balkon, in je tuin, op je dakterras, langs je gevel, de boomspiegel, de groenstrook, het gekraakte postzegellandje….

Grote Bio Tuinplantenmarkt

Gifvrij gekweekte tuinplanten van verschillende kwekers. Koop een kant-en-klaar plantenpakket of zoek de mooiste rozenstruiken uit, of prachtige grassen en niet-woekerende bamboes, fruitboompjes die op je balkon kunnen, dahliaknollen in de mooiste kleuren… Alles biologisch, dus tip-top voor het ecosysteem, de bijen en alle andere insecten (en ja, ook beter voor onszelf).

Kamerplantenwinkeltje

Tuurlijk, van binnen wil je ook nog groen! Daarvoor is er een propvol pop-upwinkeltje waar je aan je grote en kleine parels kan komen. Inclusief advies.

Workshops

Mospaal maken
Tijdens de workshop bind je gelijk je eerste klimplant op je mospaal en leer je ook hoe je deze verzorgt. Je gaat naar huis met je eigen mospaal, een nieuwe klimplant, verzorgingsadvies en antwoord op al je vragen.

Terrarium maken
Maak je eigen gesloten terrarium met terrariumspecialist Malou van Studio Wüst. Hoe werkt fotosynthese en de waterkringloop, hoe bouw je een goede bodem op en hoe verzorg je je terrarium? Wat zijn de essentials voor een mooi en gezond tropisch klimaat in glas?

Ontwerp je eigen biodiverse tuin
Tijdens deze workshop leiden schrijvers en tuindeskundigen Nienke Plantinga en Katja Staring je door een zes-stappen plan voor avontuurlijk tuinontwerp. Je gaat naar huis met een persoonlijke tuinschets voor jouw eigen tuin(tje).

Wormenhotel bouwen
Je leert hoe je een wormenbak maakt, die ook makkelijk op je balkonnetje kan staan. Je gaat ter plekke aan de slag met emmers om je eigen hotel te bouwen. Je maakt kennis met de wormen, je nieuwe huisdieren, en zet ze meteen aan het werk.

Vermeerder zelf je tuinplanten
In deze workshop vertelt Alies Fernhout je de basis over scheuren, afsteken, stekken en andere vermeerderingstechnieken. Na deze workshop ga je met vertrouwen je planten te lijf.

Voor tjden, kosten, tickets en alle verdere informatie: kijk even op de Facebookpagina.

Waar: Klaproos Amsterdam noord, Papaverweg 38
Hoeveel: gratis entree
Wanneer: Zaterdag 13 april 2019 van 13:00 – 18:00
Facebookevent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*