Haarlemmerplein boerenmarkt

Elke woensdag een kleine boerenmarkt op het Haarlemmerplein

Haarlemmerplein boerenmarkt

Elke woensdag kun je tijdens de Haarlemmerplein Boerenmarkt rechtstreeks heerlijke biologische producten van de boer kopen. Op de markt vind je producten zoals brood, vlees, vis, groente en fruit, kaas, bloemen en droogwaren. Het leuke aan deze boerenmarkt is dat de mensen achter de kraam nauw betrokken zijn bij de productie van de waren. Bij de kraam Vis van Henry, kunnen ze je bijvoorbeeld alles vertellen over de seizoensvis maar ook over de beste bereiding.

Biologisch

Biologisch eigenlijk heel logisch, hoor je vaak. Maar wat houdt biologisch nou precies in en wat zijn de voordelen? Hieronder lees je helder en kort wat biologisch nou precies inhoudt, volgens het Voedingcentrum.

Bij de productie van biologisch voedsel houden de boeren zoveel mogelijk rekening met milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen en krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en landbouw. Biologische producten herken je aan de keurmerken: EKO, Europees Biologisch en Demeter. Volgens het Voedingscentrum zijn over het algemeen biologische producten en niet-biologische producten net zo gezond en veilig. Wel zijn biologische producten puurder. Zo mogen er geen chemische kleur-, geur-, en smaakstoffen gebruikt worden. Daarnaast gebruiken boeren geen genetische modificatie. Het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten, enzymen en diervoer is uitgesloten. Dit is namelijk in strijd met het natuurlijke karakter van de biologische landbouw.

Slenter jij met liefde over een markt? Klik dan hier voor nog veel meer fijne Amsterdamse markten.

Wanneer: woensdag 10:00-17:00 uur
Waar: Haarlemmerplein

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*