Het Concertgebouw

Een van de drukste bezette concertzalen ter wereld

Concertgebouw

In 1881 namen zes welvarende Amsterdammers het initiatief voor de bouw van een nieuwe concertzaal. Na zeven jaar vond er een feestelijk openingsconcert plaats. Ruim 125 jaar later is Het Concertgebouw nog steeds een begrip, en een van de drukst bezette concertzalen ter wereld.

De Akoestiek van de Grote Zaal is veel geroemd. Dolf Gendt stond in zijn familie bekend als ‘zo muzikaal als een koe’, toch wist hij een perfect resonerende ruimte te creëren. Na onderzoek van het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences blijkt dat de zijwanden een cruciale rol spelen bij de akoestiek. Hoe het fenomeen precies werkt weten ze nog steeds niet.

Bij Het Concertgebouw kun je vooral klassiekemuziekconcerten bezoeken. Mocht je nou niet een enorme klassiekemuziek liefhebber zijn, dan is het Gratis Lunchconcert misschien iets voor jou. Elke woensdag kun je van 12.30 tot 13.00 uur genieten van een gratis Lunchconcert. De Lunchconcerten zijn erg populair dus zorg dat je op tijd aanwezig bent om zeker te zijn van een plekje.

Nog nooit binnen geweest, maar wel benieuwd hoe het eruit ziet? Klik dan hier voor de virtual tour.

Locatie: Concertgebouwplein 10
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*