Hoe divers is glamour? 21 jan 2018

Hoe divers is glamour?
Hoe divers is glamour?

Hoe divers is glamour? is een evenement ter ere van de expositie Fashion Cities Africa. Tijdens Hoe divers is glamour? wordt besproken waar de behoefte om onszelf op te doffen toch vandaan komt en hoe dit zich verhoudt tot het stereotype dat Afrika geen luxe kent.

Programma

Presentaties en discussie met modeontwerpers Ch’som Ogundu en George Adegite en stijlantropoloog Carmen Hogg over de diversiteit van glamour en een workshop headwrapping met Meryam Obaseki. Het programma wordt geleid door Leila Aigbedion, model en organisator van Miss Africa Netherlands.

Muziek: DJ Dynamite, aka Henry Ogunbile.

Filmprogramma
Voor de modewedstrijd fashion fest – een co-creatie van MAFB, Research Center for Material Culture en Tropenmuseum – lieten 64 modetalenten zich inspireren door de collectie van het Tropenmuseum. Hier is een documentaire over gemaakt, een initiatief en concept van Marian Duff in samenwerking met researcher Lisa Whittle en filmmaker Elisabetta Agyeiwaa. Na afloop gaat Tropenmuseum in gesprek met Els van der Plas en Steven M P Dahlberg over hun favoriete modefilm, en kun je de mini-expo met werk van Carin Verbruggen, Lisa Konno en Anbasja Blanken bezoeken.

Als dit niet het perfecte excuus is om Fashion Cities Africa te checken weet ik het ook niet meer.

Waar: Tropenmuseum
Wanneer: zondag 21 januari van 13:00 – 17:00 u
Hoeveel: gratis activiteit, je betaalt alleen museumentree
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*