Hortus Botanicus

Hortus Botanicus

Hortus Botanicus is een prachtige plek waar je even tot rust kunt komen in prachtige natuur. Loop de kas in en waan je in een regenwoud, of loop één van de kleine kassen in en wordt omringd door vlinders. Naast genieten van planten kan je er ook nog een heerlijk lunchen.

De tuin

Het erfgoed van de Amsterdamse Hortus omvat maar liefst vier eeuwen. In 1638 werd de tuin door het Stadsbestuur gesticht en hij verhuisde in 1682 naar zijn huidige locatie in de Plantage.

Hortus BotanicusDe tuin in de Plantage is niet heel groot (slechts 1,2 ha), maar de plantenrijkdom is enorm. Er groeien zo’n 6000 planten van ruim 4000 soorten. De tuin bestaat uit een buitentuin en een aantal kassen. In de buitentuin slingeren de paden langs ruim veertig plantvakken. Het is hier dan ook prettig wandelen. De kasgebouwen liggen verspreid over de tuin en ze bieden onderdak aan planten uit woestijngebieden, de subtropen en de tropen. De monumentale Palmenkas biedt ’s winters onderdak aan de kuipplanten en in de Drieklimatenkas kun je dwalen over donkere junglepaden of langs hoge boomkronen.

Open::
Maandag – zondag van 10:00–17:00 u
Prijs: € 8,50 voor volwassenen, € 5,- voor studenten en € 4,50 voor CJP/65+
Locatie: Plantage Middenlaan 2a
Website