Internationale vrouwendag in Amsterdam

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Tijdens internationale vrouwendag staan – je raadt het al – vrouwen centraal. Niet alleen Nederland doet hier aan mee, maar wereldwijd staan veel mensen op 8 maart stil bij de rechten van vrouwen. Vorig jaar was ik op 8 maart in Chili, waar in Valparaiso enorme rellen uitbraken en de politie vrouwen hardhandig te lijf gingen. Die beelden hebben diepe indruk op mij gemaakt.

In Nederland zijn de rechten van vrouwen in vergelijking tot vele landen goed geregeld. Maar zelfs in Nederland zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen groot en onnodig. Het gebeurt nog te vaak dat een man meer verdiend, of dat je als vrouw jezelf echt moet bewijzen voordat je serieus genomen wordt. Ik denk dat het super belangrijk is om dit verschil onder de aandacht te blijven brengen. En zoals die dappere vrouwen in Valparaiso hier echt voor te strijden. Gelijke rechten moeten er zijn, voor iedereen!

Hieronder vind je drie top events die je tijdens Internationale Vrouwendag niet wilt missen.

Women’s march

WOMEN Inc. roept vrouwen op om mee te lopen met de Women’s March. Er moet nog veel gebeuren om gelijkheid te bereiken in Nederland. Door met deze March mee te lopen, vraag je aandacht voor de loonkloof, inclusieve gezondheidszorg, een verbetering van representatie in de media, en meer. Iedereen is welkom! Klik hier voor meer informatie.

Mama Cash Feminist Festival

Op 8 maart viert Mama Cash internationale vrouwendag met het Feminist Festival in het Stedelijk met dans, workshops, rondleidingen en meer. Hoeveel vrouwelijk kunstenaars kun jij eigenlijk opnoemen? Juist, ik kom niet verder dan Annie Leibovitz. Super goed dus dat Mama Cash deze Vrouwendag aangrijpt om hier de aandacht op te vestigen.

Alle vrouwen drinken 1+1 gratis

De twee power vrouwen achter Gebrouwen door Vrouwen doen op een wel hele leuke manier mee aan Internationale Vrouwendag. De hele dag krijg je bij de Gebrouwen door Vrouwen Bar (Jan Pieter Heijestraat 119) namelijk een gratis biertje bij elk besteld biertje. Oftewel 1+1 gratis, tel uit je winst!

Naast dat het natuurlijk super belangrijk is om aandacht te vragen voor alle dingen die nog beter moeten. Laten wij vooral ook niet vergeten hoe ver wij al gekomen zijn. En vooral ook feest vieren! Een biertje drinken met je beste vriendinnen bij Gebrouwen door Vrouwen is natuurlijke de perfecte afsluiter voor deze dag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*