Kintsugi workshop 31 aug 2019

Kintsugi workshop
Kintsugi workshop

Tijdens de Kintsugi workshop ga je lekker gooien met servies. Om het vervolgens met gouden lijm aan elkaar te plakken. Klinkt gek? In Japan is dit heel normaal.

Wij zijn gewend om beschadigingen zo onopvallend mogelijk te repareren. Het liefst zodat niemand kan zien dat het ooit gebroken was. Je zou kunnen zeggen dat wij door de jaren heen meesters zijn geworden van het camoufleren van emotionele wonden en het ontdoen van spullen die niet meer perfect zijn. In plaats van de schade te bedekken, leg je bij Kintsugi juist de nadruk op de breuk. De scheuren in het servies worden gevuld met hars en goudstof.

De filosofie laat zien dat de beschadiging bij het leven van dat object hoort en dat het niet direct een reden is om het weg te gooien.

De kunstvorm werd zo aantrekkelijk dat verzamelaars zelfs expres hun servies kapot gooiden om de scheuren weer met goud te kunnen vullen!

Tijdens de Kintsugi workshop ga je niet alleen maar gooien en lijmen. Ook leer je drie verschillende meditatieoefeningen, zodat je ontspannen en vrij van zorgen naar buiten gaat. Aan het einde van de workshop heb je een zichtbaar resultaat van wat letterlijk loslaten voor moois kan creëren. Je mag je eigen gemaakte Kintsugi kunstwerk namelijk mee naar huis toe nemen.

Als je dit interessant vindt dan wil je hier waarschijnlijk ook even doorheen scrollen. 

Wanneer: Zaterdag 31 aug 2019 van 14:00 – 16:00 uur
Hoeveel: 67 euro, dit is inclusief alle materialen (aardewerk, lijm, meditatiekussentje, yogamat) en onbeperkt thee met (vegan) lekkers.
Waar: Rumah Yoga, Distelweg 74C
Facebookevent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*