LoLa Luid!

Neem een kijkje bij deze nieuwe culturele broedplek

Cultureel centrum Lola Luid

Lola Luid! Is een broedplek en pop-up mall in Amsterdam Nieuw-West.

Lola Luid! is begonnen als pilot van LOLA (Leegstand OpLossers Amsterdam), een initiatief om leegstaand gemeentelijk vastgoed aan burgerinitiatieven te geven.
In samenwerking met Bureau Broedplaatsen en de gemeentelijke Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling heeft LOLA een voormalige school in Nieuw-West aangewezen om als ‘broedplaats maatschappelijk initiatief’ het spits af te bijten. Op 9 januari 2016 is de volgende locatie, aan de Piet Mondriaanstraat 140, geopend.

Lola Luid! is een broedplaats en pop-up mall. Kwartiermakers Emilie Kröner en Bart van Heesch geloven in leegstandsbeheer met een maatschappelijke meerwaarde. Geen lege gebouwen midden in woonwijken, maar een bruisende plek met open karakter, waar buurtbewoners een kop koffie drinken, een evenement bezoeken, of gewoon even binnen lopen en elkaar ontmoeten.
Inmiddels zijn lokale, gepassioneerde, creatieve en sociale (startende) ondernemers geselecteerd om Lola Luid! tot een succes te maken.

Pop-up mall Lola Luid! is op weekdagen geopend voor publiek, en voor speciale gelegenheden soms ook in de avonden en weekenden. Je vindt in het gebouw verschillende winkels, ateliers, mode ontwerpers, een galerie, een fietsenmaker, live radioprogramma en nog veel meer. Regelmatig organiseren ze evenementen, zoals Le Grand Spectacle of Luidruchtig Festival.

Open: op weekdagen van 10.00 -17.00 u
Prijs: gratis entree
Locatie: Piet Mondriaanstraat 140
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*