Lot Sixty One

Lot Sixty One

Lot Sixty One is een hele fijne micro koffiebranderij en koffiebar midden in Amsterdam! Het is zeker niet groot, maar daardoor wel weer extra gezellig. Vanaf boven kijk je naar de iets lager gelegen ruimte waar de brander staat. Toen ik er koffie ging drinken was er net een Viking (een lange knapperd met zo’n goeie wilde baard, lang haar en veel toffe tatoeages) nauwkeurig nieuwe bonen aan het roosteren. Het ruikt niet alleen fantastisch, kijken naar ronddraaiende bonen is echt zeer rustgevend kan ik je vertellen. Eigenlijk zou iedereen zo’n apparaat thuis moeten hebben, voor een dagelijkse meditatiesessie, of je gaat gewoon naar Lot Sixty One natuurlijk.

Adam Craig is een echte Aussie. De verleiding van cutting-edge New York’s specialty coffee scene lonkte, al snel besloot hij de stap te maken naar Amerika om te kijken waar alle heisa over ging. In 2007 opende hij zijn eerste koffiebar ‘Variety Coffee’ in Brooklyn. Een jaar later volgde er al snel ‘Coffee Bar’ in Brooklyn en uiteindelijk ‘Culture Espresso’ in het hart van Manhatten met Paul Jenner in 2008. The New York Times vermeldt alle drie cafés in hun ‘Top Ten All-Time Great Coffee Spots’ in Manhattan en Brooklyn. Toe aan een nieuwe uitdaging openden Adam en Paul in 2013 Lot Sixty One wat nu een van de beste koffiebars en -branderijen van Amsterdam is.

Naast dat de koffie bij Lot Sixty One heerlijk is, is het product ook nog eens echt goed. Goed in die zin dat ze precies de oorsprong van de bonen weten, zodat ze zeker weten dat deze op de juiste manier verbouwd en geoogst worden. Daarnaast worden de boeren ook goed en eerlijk betaald. Kortom bij Lot Sixty One hoef je je niet af te vragen of er niet iemand onder erbarmelijke omstandigheden heeft moeten ploeteren zodat jij aan je macchiato kan nippen. Je kan hier dan ook echt genieten van een kopje heerlijke koffie!

Locatie: Kinkerstraat 112
Open:
Monday – Friday 08:00 – 18:00
Saturday 09:00 – 18:00
Sunday 10:00 – 18:00
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*