Lotti’s

Lotti's

Wat een heerlijke plek is dit! In steden zoals New York en London zijn hotelbars al veel langer the place to be. In Amsterdam begint dit fenomeen steeds meer voeten in de aarde te krijgen, zo schreef ik eerder al over The Presroom (hotelbar van Ink Hotel). Lotti’s is de bar van hotel The Hoxton. Naast een vestiging in Amsterdam heeft het onder andere ook een vestiging in London. The Hoxton kenmerkt zich als echt design hotel maar dan ‘enigszins rommelig’. ‘We willen vooral geen ketenhotel zijn met een dik boek voorschriften; het allerleukste is om voor de inrichting van een nieuwe vestiging de lokale vlooienmarkten af te lopen’, aldus hoteleigenaar Sharan Pasricha.

Lotti’s is hier het een perfect voorbeeld van. De inrichting is werkelijk fenomenaal! De meubels lijken op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt rommeltje. Maar als je goed kijkt vormen zij juist een eclectisch geheel met vele verschillende fijne zithoekjes.

Koffie en cocktails

Lotti’s is dan ook de perfecte plek om met een goede vriendin(nen) even bij te kletsen en heerlijke koffie te drinken. ’s Avonds kan je er ook terecht voor goede cocktails, die er ook nog eens prachtig uitzien! Ik heb er pas met een vriendin een heerlijke variant op een Gin Tonic gehad, met crème de violet voor een intens bloemige smaak, echt een aanrader! Zij had een variant op een Margarita, hij was heerlijk fris en had de juiste hoeveelheid spiciness. Met als klap op de vuurpijl een stuk peper als garnering.
En dit alles terwijl we in een knus hoekje onder de wenteltrap zaten. Uiteraard op prachtige leren stoelen, het leken wel mega grote leren kussens die dubbel geklapt zijn. Het zat uiteraard ook fantastisch dus nu moet en zal ik ook zo’n stoel hebben, al ben ik bang dat ik hem niet kan betalen…

Er kan bij Lotti’s uiteraard ook gegeten worden, eerlijk gezegd heb ik er niet de beste dingen over gehoord (bij Iens krijgt het slechts een 5,7). Ik wacht dan ook liever nog even af met dineren bij Lotti’s, tot dat ze het een en ander verbeterd hebben.

Locatie: Herengracht 255
Prijs: € 2,50 voor een macchiato en rond de € 12,50 voor een cocktail
Datum: elke dag van 07.00 – 01.00 u
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*