Noordermarkt Boerenmarkt

Iedere zaterdag op de Noordermarkt

Noordermarkt

De Noordermarkt is eind jaren 80 opgericht door een aantal gedreven mensen, die een plek misten om hun biologische en ecologische producten te verkopen. Het plein in de Jordaan bleek de perfecte plek voor de Noordermarkt boerenmarkt. Hier vond begin vorige eeuw namelijk ook al een markt plaats.

Op de Noordermarkt Boerenmarkt vind je alleen maar ecologisch – en dus biologisch – geproduceerde groente/fruit, vlees, zuivel, brood en delicatessen. Kortom alle producten die je op deze markt vindt zijn de crème de la crème, vol van kleur, geur en natuurlijk smaak. En ja daar hangt vaak een duurder prijskaartje aan, maar ja dan heb je ook wel wat.

Tip van Marlies: sla voor al de paddenstoelen kraam niet over, hier kan je zelf paddenstoelen uitkiezen. 

Ecologisch vs biologisch

Ik hoor je denken, ecologisch, biologisch wat is eigenlijk het verschil? Geen paniek! Ik heb het tot de bodem voor je uitgezicht!

Ecologie is afkomstig uit het Grieks en betekent letterlijk “Wetenschap van de huishouding”. Een ecologische stroming streeft naar een goede of betere balans tussen de mens en de omgeving. Kortom: een ecologische levensstijl is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Verwarrend genoeg worden de termen biologisch en ecologisch worden vaak door elkaar gebruikt. Denk hierbij aan het EKO-keurmerk (van ECOlogisch) die op biologische producten staat.

Bij de productie van biologisch voedsel houden de boeren zoveel mogelijk rekening met milieu en dierenwelzijn. Bij ecologisch gaan de boeren nog een stapje verder door in overeenstemming te zijn met de hele natuurlijke kringloop. Kortom: alles dat ecologisch is, is automatisch biologisch. Maar, niet alles dat biologisch is, is direct ook ecologisch! Zie het zo: In een biologische tuin gaat de voorkeur uit naar natuurlijke mest, maar in een ecologische tuin gebruikt men liever compost dat afkomstig is van het eigen afval.

Wist je dat er op maandag ook een andere Noordermarkt plaats vindt? Klik hier om er het fijne van te weten.

Open: Zaterdag 09.00-16.00 uur
Locatie: Aan de voet van de Noorderkerk

Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*