OBA

Een van onze lievelingsplekken in Amsterdam

OBA - Openbare Bibliotheek Amsterdam

De OBA is en blijft een van mijn lievelingsplekken in Amsterdam. Het is een prachtig gebouw met een nog mooier uitzicht op Amsterdam.

Daarnaast vind je er bergen informatie, wat natuurlijk het summum is voor een nieuwsgierige schatzoeker. Naast informatie absorberen kun je er ook op de bovenste verdieping lunchen en koffie drinken. De OBA organiseert daarnaast ook exposities en seminars.

visie
Sinds 1919 is de OBA de plek waar Amsterdammers komen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Waar dit in de 20ste eeuw in bibliotheken vooral gebeurde met boeken, vraagt de 21ste eeuw om meer leervormen en een breder aanbod. De uitdaging voor ligt hem in het zorgen dat alle Amsterdammers kunnen deelnemen aan de informatiesamenleving en dat niemand achterblijft. De OBA zet zich heel goed in voor een Amsterdam waar iedereen gelijke kansen heeft. Zo biedt het kansen om kennis en vaardigheden te verwerven, om actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven, talenten te ontplooien, kortom: om je leven te verrijken. Het dient als een prikkelende en bruisende plek, waar de vele talen en culturen uit de stad bij elkaar komen, waar ruimte is om vaardigheden van de 21ste eeuw te leren, met aandacht voor maatschappelijke thema’s zoals gezondheid, zelfredzaamheid en duurzaamheid.

Een lidmaatschap heb je al voor € 35,- per jaar of gratis voor jongeren tot 19 jaar. Klik hier om lid te worden van de OBA.

Prijs: gratis entree
Open: elke dag van 10.00 – 22.00 u
Locatie: Oosterdokskade 143
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*