Openluchtbioscoop in Amsterdam

Buiten bioscoop

Een bezoekje aan een openluchtbioscoop in Amsterdam is voor mij de belichaming van zomer in een stad. Zomer in Amsterdam betekent genieten van elke zonnestraal die wij krijgen, maar ook tot laat buiten spelen. Wat is nou een betere reden om tot laat buiten te zijn dan te hangen in een relaxte stoel, te genieten van fijne drankjes en hapjes en ook nog eens geïnspireerd raken door een prachtige film?

Pluk de Nacht festival

Misschien wel de bekendste openluchtbioscoop van Mokum, vroeger werd het ook wel Open Air Filmfestival genoemd. Mocht je er nog nooit geweest zijn, Pluk de Nacht is volgens mij een van de fijnste buitenbioscopen die Amsterdam in de zomer rijk is. Kortom zeker een bezoekje waard!

Tijdens Pluk de Nacht krijg je voornamelijk niet bekende indie films te zien. Zodra het begint te schemeren, rond 21.00 uur wordt eerst een korte film vertoond. De hoofdfilm begint als de zon onder is. Het is inmiddels een drukbezocht festival en vaste prik van vele Amsterdammers. Ga er dan ook op tijd heen, anders is de kans groot dat het hek al dicht zit. Om zeker te zijn van een plekje kan je van tevoren een stoel reserveren voor een donatie van minimaal € 6,-. Klik hier om een stoel te reserveren.

Film in het Park

VERS en VondelCS organiseren dit jaar de 3e editie van Film in het Park, dit keer met het thema: ‘De Week van het Nieuwe Talent.’ VERS is de afgelopen weken hard bezig geweest met het in elkaar zetten van een uitstekend programma voor maar liefst 5 avonden buitenbioscoop in het Vondelpark. Het overkoepelende thema van het filmfestival is ‘talent’, maar iedere avond heeft ook een eigen thema, waarin de films van die avond goed passen. De films starten dagelijks vanaf 20.00 uur bij VondelCS.

Programma

Maandag 26 augustus: SUMMER IN THE CITY
Dinsdag 27 augustus: GROWING UP
Woensdag 28 augustus: FOREVER YOUNG
Donderdag 29 Augustus: CHANGE IT UP
Vrijdag 30 Augustus: OUT OF TUNE

Het Ketelhuis in de Openlucht

Na twee jaar stilte organiseert Het Ketelhuis dit jaar weer een openluchtbioscoop. Het concept is simpel: kom genieten van een recente film die in Het Ketelhuis gedraaid wordt, alleen dan lekker in de buitenbioscoop. Wanneer de zon onder is start de film. Als klapper op de vuurpijl sluit Het Ketelhuis in de Openzomerafsluiter op zaterdag 21 september af met de klassieker Faust, live begeleid door Nieuw Kollektief.

Programma

Vrijdag 16 augustus
Visages, villages
Ogenschijnlijk flierefluitende documentaire-roadmovie van en over cineaste Agnès Varda en fotograaf JR.

Vrijdag 23 augustus
Borgman (+English subtitles)
Macabere Hollandse komedie haalde het hoofdprogramma van het filmfestival van Cannes. Vreemdeling belt aan bij luxe villa.

Vrijdag 30 augustus
Gräns
Grenswachter Tina ruikt op afstand schaamte en angst. Droogkomisch thrillersprookje naar een kort verhaal van de schrijver van Let the Right One in.

Vrijdag 6 september
On Body and Soul
Eigenzinnig sprookje over de aarzelende liefde tussen twee medewerkers van een slachthuis. In Berlijn bekroond met de Gouden Beer.

Vrijdag 13 september
The Favourite
Vilein kostuumdrama. Olivia Colman speelt Queen Anne. Emma Stone en Rachel Weisz vechten om een plekje naast haar oor en op haar troon.

Zaterdag 21 september
Faust
Nieuw Kollektief speelt live de door Willem Breuker gecomponeerde score bij deze demonische klassieker.

Op zoek naar andere manieren om de zomer in Amsterdam te vieren? Klik dan hier voor een overzicht van de fijnste zwem- en terrashotspots in Amsterdam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*