Parken in Amsterdam

Park in Amsterdam

Nu door het Coronavirus / COVID-19 alle events zijn afgelast, horeca verplicht dicht is en al vele winkels vrijwillig hun deuren sluiten, is het even schakelen wat je dan nog wel kunt doen. Persoonlijk heb ik nog nooit zo veel binnen gezeten en ben ik tegelijkertijd ook buiten in de natuur geweest. Voorheen was ik alleen maar buiten te vinden als ik van punt A naar punt B moest, nu punt B volledig is weggevallen, ga ik vaker naar buiten om te wandelen. Gewoon even frisse lucht inademen en genieten van de natuur. Gelukkig is Amsterdam vele parken rijk. Weten welk park in Amsterdam zeker een wandelingetje waard is? Je leest het hier!

Westerpark

Het Westerpark in Amsterdam staat voor mij met stip op nummer één. Westerpark heeft het namelijk allemaal, van grote grasvelden om van de zon te genieten, grills waar je gebruik van kunt maken om je BBQ game een level omhoog te tillen, een lange zwemvijver voor kinderen tot kabbelende beekjes en zelfs een stilte watertuin waar je in het riet kunt verdwalen. Extra fijn aan het Westerpark is, dat het grenst aan het Westergasterrein. Moet je naar de wc, krijg je trek of dorst? Dan val je met je neus in de boter want het horeca niveau op het Westergasterrein is hoog! Daarnaast vinden er in de zomer ook lekker veel festivals plaats. Alles gaat in mei hopelijk weer open.

Het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is groot, echt heel groot. Met 1.000 hectare aan natuur, kun je niet anders dan één worden met de natuur. Het grote stuk natuur werd aangelegd in de jaren ’30 en is daarmee zeker niet het oudste aangelegde park in Amsterdam. Wel is het lekker divers, met verschillende natuurgebieden, avontuurlijke voetgangerspaden, meerdere zwembaden en de trots van Het Amsterdamse Bos: de Bosbaan die (inter-)nationaal bekend staat om de roeiwedstrijden die er plaatsvinden. Daarnaast is zelfs een geitenboederij – Ridammerhoeve – waar je verse kaas, yoghurt en ijs kunt halen.

In dit park vindt ook elk jaar Hanami Matsuri, ofwel het Kersenbloesemfeest plaats in het Bloesempark. Bekijk de Boskalender voor een actueel overzicht van alle activiteiten in het Amsterdamse Bos.

Sloterpark

Misschien niet het eerste park waar je aan denkt bij een park in Amsterdam, maar het Sloterpark in Nieuw-West heeft een hoop te bieden. Ten eerste is Sloterpark heerlijk rustig, er zijn genoeg grasvelden en fijne hoekjes waar je even helemaal tot rust kunt komen. Ten tweede vind je in het hart van het Sloterpark de Sloterplas. In dit uitgestrekte meer kun je in de zomer heerlijk zwemmen, als je een boot hebt kun je er zelfs heen varen. Dit is de uitgelezen plek als je je picknick wilt combineren met een plonsje in het water. Dus breng vooral een handdoek, hapjes, drankjes en een groot kleed mee.

Gek op zwemmen? Lees dan ook vooral waar je nog meer heerlijk kunt zwemmen in Amsterdam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*