ReShare Store x Hul le Kes 22-27 okt 2019

ReShare Store Hul le Kes

ReShare Store x Hul le Kes is een samenwerking tussen het tweedehands- en vintage kleding-winkelconcept van het Leger des Heils, en modeontwerper Sjaak Hullekes. Zij slaan de handen ineen in hun strijd voor een betere wereld.

Van 22 t/m 27 oktober 2019 openen zij een pop-up shop in de 9 straatjes in Amsterdam, waar je een speciale duurzame collectie vindt die ook nog eens betaalbaar is voor iedereen.

De collecties

Zowel ReShare Store als Hul le Kes zetten zich in tegen de textielverspilling en vinden dat duurzaamheid de norm moet zijn. Daarom ontwikkelde de designer met zijn team de ‘Hul le Kes ReShared’ collectie voor de pop-up shop. Voor de collectie is kleding geselecteerd in het sorteercentrum van het Leger des Heils en op een duurzame manier verwerkt. Zo werden witte kledingstukken die onverkoopbaar leken voorzien van een nieuwe kleur. Het label haalde afvalresten zoals uienschillen en avocadopitten op bij restaurants en plukte groenten uit de eigen moestuin om alle kleding weer een nieuwe kans te kunnen geven. Zo ontstaat er een collectie met een eigen verhaal.  “Wordt je T-shirt té vaal, dan gooi je hem in een pan met uienschillen en hij is weer geel”.

De initiatiefnemers vinden het van belang dat alle items betaalbaar blijven. De kleding uit de Hul le Kes Selected en Hul le Kes ReShared collecties zijn dan ook, net als alle andere kleding van de ReShare Store, zacht geprijsd. De collectie in de pop-up store in Amsterdam zal dagelijks worden aangevuld met nieuwe producten.

Als je hier blij van wordt, dan wil je deze hotspots en events in Amsterdam vast ook bekijken.

Waar: Huidenstraat 13
Data: 22 – 27 oktober 2019
Site | Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*