Restart a heart day 12 okt 2019

Restart a heart day

Restart a heart day

Ter ere van de internationale Restart a heart day (16 oktober) kun je op zaterdag 12 oktober gratis leren reanimeren bij het Oosterpark. Wist je dat elk jaar 300 Amsterdammers – buiten het ziekenhuis – een hartaanval krijgen? En dat de eerste zes minuten cruciaal zijn, terwijl de Ambulance er gemiddeld 10 minuten over doet. Des te belangrijker dat omstanders meteen te hulp kunnen schieten. Dit verdubbelt de overlevingskans! Wel altijd 112 bellen, want die ambulance heb je toch echt nodig plus zij kunnen je telefonisch assisteren.

Hulde aan Sanne Blom

Sanne – Spoed Eisende Hulp verpleegkundige en reanimatiecoördinator bij OLVG – is het geniale brein achter dit event in Amsterdam. Op een zomernacht tijdens haar vakantie kwam zij op dit briljante plan. Sanne Blom gaf al veel reanimatietrainingen aan collega’s en dacht: “dit is iets waar Amsterdammers ook echt wat aan hebben.” Het bleek een uniek concept: een dergelijk evenement was nog niet eerder in Nederland georganiseerd. Gelukkig reageerde de raad van bestuur meteen positief en kon zij het plan ook echt realiseren.

Restart a Heart Day in het Oosterpark

Elk jaar is er een internationale Restart a Heart Day op 16 oktober. Op deze dag zijn er in heel Europa initiatieven om reanimeren onder de aandacht te brengen. Tijdens de Restart a Heart Day in het Oosterpark kun je leren waarom reanimeren belangrijk is, en ook meteen hoe je het goed uitvoert. Zou het niet fantastisch zijn als wij allemaal mede-Amsterdammers in een noodsituatie kunnen helpen?

Tijdens het event zijn er ook verschillende kinderartsen aanwezig. Ze zijn te vinden in een aparte tent. Hier kun je vragen stellen over acute problemen bij kinderen en hoe te handelen bij verstikking, verdrinking, verslikking en reanimatie. Er is vervolgens voldoende gelegenheid om te oefenen op poppen.

De workshops zijn al helemaal volgeboekt maar je kunt nog wel van de live demonstraties bijwonen. Daarmee krijg je een indruk hoe een reanimatie in zijn werk gaat, hoe politie, brandweer en ambulance hierin samenwerken, en hoe de persoon vervolgens naar het ziekenhuis wordt begeleid.

Als je hier blij van wordt, dan wil je deze hotspots en events in Amsterdam vast ook bekijken.

Wanneer: zaterdag 12 oktober 2019, 11:00 – 14:00 uur
Hoeveel: gratis
Waar: bij de muziekkoepel in het Oosterpark
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*