Salmuera

Argentijnse gerechten met een moderne twist

Salmuera

Salmuera is een heerlijk restaurant op de Rozengracht, je vindt het op de locatie waar eerst Chow zat. Ze serveren er Argentijnse gerechten met een moderne twist, veel vlees van de grill maar ook mijn lievelingsgerecht ceviche! Als je net als ik ceviche fan bent, dan moet je hier zeker een keer heen.

Waarom Salmuera denk je misschien? Salmuera is heerlijk mengsel van water, zout, knoflook, rozemarijn en laurierblad dat veel in de Argentijnse keuken gebruikt wordt om vlees van de grill sappig te houden. Naast dit heerlijke mengsel gebruiken ze (als enige in Nederland) een Asado grill om ervoor te zorgen dat het vlees de perfecte grillsmaak heeft en toch sappig blijft.

Ik ben er een tijdje geleden met mijn vriend gaan eten. We begonnen met een heerlijke cocktail, wat echt een aanrader is! Gevolgd door de Streetfood Platter, eigenlijk meer een bord met nootjes en verschillende soorten ham en kaas. Kortom de volgende keer zou ik een andere starter kiezen. Ik moest natuurlijk ook de ceviche proberen. Ik heb gekozen voor de tiradito, wat ceviche op Puruaanse wijze is. Het zag er niet alleen prachtig uit maar het was echt verrukkelijk! Zo lekker dat je bij het laatste hapje een beetje treurig wordt omdat het alweer de laatste is. Als hoofdgerecht had ik de Kraken (gegrilde octopus van de grill) en mijn vriend de Lechon (het 7 uur lang geroosterde speenvarken) met Mexican coleslaw als bijgerecht. De octopus was werkelijk perfect gegrild waardoor hij boterzacht was, in plaats van de rubberige structuur die je krijgt als je het te lang grillt. Het speenvarken was ook echt heerlijk, zo sappig!

Aankleding

Naast het eten is ook de aankleding en de sfeer bijzonder prettig. Denk aan veel verschillende soorten tegels, bloemmotieven, prachtige kandelaars met heel veel kaarsvet en veel verschillende soorten tafels en stoelen die net een beetje krakkemikkig zijn. Dit alles zorgt er wel voor dat het net is alsof je in Zuid-Amerika aan het dineren bent.

Salmuera is dan ook een perfecte locatie voor een date, maar ook voor een grote groep vrienden.

Locatie: Rozengracht 106
Open: elke dag van 17.00 – 01.00 u
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*