Stedelijk museum

De perfecte combinatie tussen oud en nieuw?

Stedelijk museum

Het Stedelijk museum, ook wel liefkozend de badkuip genoemd heeft de afgelopen jaren voor veel commotie gezorgd. De verbouwing leek wel een eeuwigheid te duren, en bleek uiteraard veel duurder dan gepland. Zodra het af is heeft niemand het er meer over, zoals dat vaak gaat met dat soort dingen.

Uiteindelijk is het wat mij betreft de perfecte combinatie tussen oud en nieuw geworden, de gebouwen lijken moeiteloos in elkaar over te vloeien – van binnen dan. Uiteraard is het de plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven. Zo vind je er werken van Picasso, Karel Appel, Robert Delaunay, Mondriaan, Kandinsky, Any Warhol en eigenlijk te veel andere kunstenaars om op te noemen.

Naast de vaste exposities lopen er vaak meerdere wisselende tentoonstellingen die ook zeker een bezoekje waard zijn. Of bezoek Het stedelijk tijdens Stedelijk Friday Night, het museum blijft dan langer open en er vinden dan verschillende events plaats.

Vergeet daarnaast vooral niet even rond te neuzen in de museumwinkel. Hier krijg je namelijk de mogelijkheid om prachtige objecten niet alleen te aanschouwen maar ook te kopen.

Open: ma – zo 10.00 u – 18.00 u (vrijdag tot 22.00 u)
Hoeveel: Kaartverkoop
Volwassenen € 15
Studenten (tot 30 jaar), CJP € 7,50
Kinderen en jongeren t/m 18 jaar gratis
Museumkaart gratis
Waar: Museumplein 10
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*