Thrift social 15 april 2018

Fashion Cities Africa
© Chris Saunders

Shop & swap till you drop tijdens de eerste thrift social van Amsterdam. Fashion ninja’s 2manysiblings uit Nairobi brengen deze razend populaire koop-, ruil- & upcycle markt nu naar Nederland. Een thrift social moet je zien als een markt met nieuwe én tweedehands kleding, gevraagd en ongevraagd stijladvies, gezelligheid en muziek.

Thrift social

Het stylingduo 2manysiblings startte dit event in Nairobi, dat mateloos populair is binnen de lokale creatieve industrie en onder hun grote social following. Samen met Kameleon Concepts organiseren zij een Amsterdamse variant met onder andere:

L’Origine
Vintage Jungle
Trashformers
NomibyNaomi
Sophia Bentoh
MY TRIBE
Urban Africa Naturals
Het Filiaal
Tropical Hangout
MOCCA
Eclectique Personal Styling

DJs: Erick Gava & Lion Kojo

Naast op de markt nieuwe en/of tweedehands kleding kopen kun je ook actief deelnemen aan deze Trift social. Zo kun je een masterclass volgen over duurzaamheid in de mode en een workshop samosa’s maken volgen.

Masterclass Sustainable Challenge | 14.30 – 15.30 uur
Minder kopen en toch er goed uit zien? Ga de Sustainable Challenge aan met het Amsterdam Fashion college onder leiding van Fatima Essahsah, Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution Netherlands & founder Clean&Unique), Mila Ernst & blogger Lisa Whittle (Modemuze).

Workshop Samosa’s maken | 12.00 – 13.00 uur en 13.15 – 14.15 uur
Samosa’s is van oorsprong een Indiase snack, maar ze laten zich wereldwijd smaken. Ook in Kenia zijn ze razend populair. Tijdens de workshop van Mama Kenia,Very Lekker. Prime Kenyan Food, Made In Amsterdam. leer hoe je ze zelf maakt, natuurlijk met speciale receptuur en met op de achtergrond Afrikaanse beats.
Reserveren: https://bit.ly/2piJbmN

Tip van Marlies: Vergeet vooral niet als je toch al in het Tropenmuseum loopt een bezoekje te brengen aan Fashion Cities Africa.

Wanneer: zondag 15 april van 12:00 – 16:30 u
Hoeveel: gratis activiteit, je betaalt alleen museumentree
Waar: Het Tropenmuseum
Facebookevent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*