Tulpenfestival 31 maart – 30 april 2018

Voor iedere Amsterdammer een tulp

Tulpenfestival 2018

Tijdens het Tulpenfestival is de stad bezaaid met prachtige tulpen! Amsterdam en de tulp zijn natuurlijk al eeuwenlang verbonden. Het doel van Tulpenfestival is de tulp weer populair en zichtbaar maken. Een heel fijn initiatief dus! Nadat de tulp een tijd lang niet zo populair meer was (bij locals), is hij de laatste tijd weer steeds vaker te zien. Het lijkt dan ook alsof het Tulpenfestival effect begint te hebben.

Tulpenfestival wil uiteindelijk voor elke Amsterdammer een tulp planten. Dat zijn ruim 800.000 tulpen, een prachtige missie. Voor deze vierde editie zijn in het najaar van 2017 honderdduizenden tulpenbollen geplant in potten en in de volle grond. De kleurrijke linten en velden van tulpen zijn te bewonderen op 85 locaties.

Er is een wandelroute/fietsroute bedacht die je meeneemt langs de hoogtepunten. Een plattegrond met de locaties kun je kopen bij verschillende informatiepunten in Amsterdam voor € 2,-. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon door Amsterdam gaan wandelen, waar je ook loopt: je gaat ze zeker tegenkomen.

Datum: 31 maart – 30 april 2018
Prijs: gratis
Locaties: verschillend, o.a. Rijksmuseum, Vondelpark, Hoftuin, EYE, Oosterpark
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*