Van Gogh museum

Van Gogh museum

Misschien niet altijd begrepen in zijn tijd, maar vandaag de dag is hij misschien wel de bekendste Nederlandse kunstenaar. Een bezoekje aan het museum is werkelijk een unieke ervaring. Buiten zijn ze misschien een tikkeltje te ver gegaan in het reguleren van rijen, waardoor het geheel mij zelfs een beetje onduidelijk werd. Gelukkig staan er genoeg vrijwilligers met gele jassen aan om te helpen.

Tip van Marlies: Koop van tevoren een ticket.

Heb je geen kaartje/museumjaarkaart dan moet je je worstelen door een zigzagdoolhof op een verhoogde rechthoek, met informatieschermen waar ik de functie niet echt van kon achterhalen. Vervolgens kom je uit bij de rijen voor de kassa’s (of begin je als je online tickets hebt gekocht of een museumjaarkaart hebt), hier krijg je een (nieuw) kaartje. Vervolgen loop je naar de ingang, waar een rij staat omdat er gecontroleerd wordt of iedereen een kaartje heeft. Uiteindelijk ben je binnen, hier ontstaat echter ook een rij omdat alle kaartjes nog gescand moeten worden. Kortom de hele rijprocedure is al een belevenis op zich.

Eenmaal binnen is het gelukkig wel fijn vertoeven. Je vindt hier namelijk de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. De topstukken zoals de amandeltakken in bloei, de zonnebloemen en de sterrennacht hangen zij aan zij. Daarnaast hangt er natuurlijk nog genoeg moois van Van Gogh waardoor je zijn ontwikkeling door de tijd heen goed kunt zien. Het gebouw zelf is ook echt werkelijk prachtig, en niet geheel onbelangrijk ontworpen door een andere Nederlandse grootheid: Gerrit Rietveld.

Openingstijden: maandag t/m zondag 09.00 – 18.00 u (vrijdag t/m 22.00 u)
Hoeveel: Ticketverkoop
Jonger dan 18 jaar gratis
Volwassen € 17,-
Museumkaart gratis
CJP € 14,-
Locatie: Museumplein 6
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*