Vegan Junkfood Bar Amsterdam

Vegan Junkfood Bar Amsterdam

Vegan Junkfood Bar in Amsterdam

Het blijft een briljant concept: junkfood, een van de grootste ‘guilty pleasures’ van velen, combineren met de foodtrend van dit moment: vegan. Maar of Vegan Junkfood Bar in Amsterdam ook lekker is? Dat lees je hier.

Het is de missie van Vegan Junkfood Bar om via plantaardige producten miljarden levens op een positieve manier te beïnvloeden. Zij geloven dat plantaardige producten een enorm voordeel hebben voor dieren, onze planeet en onze gezondheid. Nou is dat fijn want ik deel deze overtuigingen, al ben ik geen fulltime vegan. Ik ben wel voor bewust consumeren, en ja dat houdt ook in dat je jouw eigen vleesconsumptie onder de loep neemt. Iets wat niet altijd even makkelijk is als echte carnivoor. Maar als wij allemaal vaker vlees links laten liggen, heeft dit al een enorme impact.

Nou ben ik zelf meer voorstander van vegetarische/vegan gerechten zonder vleesvervangers. Kortom gerechten waar helemaal geen vlees in hoort zoals shakshuka. Dat heerlijke Arabische gerecht waarin je eieren pocheert in een rijke pittige tomatensaus. Het toevoegen van namaakvlees zorgt helaas toch vaak voor een teleurstelling. Vaak blijft zowel de smaak als de textuur ver achter bij echt vlees. Deze overtuiging verdween als sneeuw voor de zon, toen ik bij de Vegan Junkfood bar in Amsterdam at. Want man o man wat smaakt de shawarma – of shoarma – daar naar echt shoarma vlees. Ik heb zelfs gehele stukjes ontleed omdat zelfs de structuur levensecht proeft.

Dus ja deze vegan hotspot is zeker een bezoekje waard!

Inmiddels zijn er zelfs vier vestigingen in Amsterdam en zowaar een in Rotterdam. Elke vestiging heeft zijn eigen unieke sfeer. Dat vegan al lang geen stoffig imago meer heeft, bewijst o.a. het interieur van de restaurants. Lees arty met lekker veel graffiti en fijne Hip Hop en R&B beats.

Tip van Marlies: neem de classic shawarma en sweet potato fries. Thank me later, of vertel me wat jouw lievelingsgerecht is in de comments. 

Heb je net een beetje kwijl uit je mondhoek weggeveegd? Klik dan hier voor nog veel meer top restaurants in Amsterdam.

Waar: verschillende locaties
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*