Vintage in Amsterdam

Vintage in Amsterdam

Top 3 vintage winkels in Amsterdam

Bij duurzaam winkelen denk je waarschijnlijk eerder aan ecologisch geproduceerde dure kleding dan aan vintage winkelen. En dat is jammer, want dat duurzame kleding helemaal niet prijzig hoeft te zijn bewijst vintage kleding wel. Maar bij welke vintage winkels in Amsterdam moet je nou zijn? Dat vertel ik je haarfijn in dit artikel.

Drie grote voordelen van vintage kleding

  • Je draagt bij aan een duurzame wereld

Het mooie aan het kopen en dragen van vintage kleding, is dat je op verschillende niveaus bijdraagt aan een betere wereld. Fast Fashion wordt helaas nog steeds met schrikbarend veel water, chemicaliën en onder erbarmelijke omstandigheden geproduceerd. Door het dragen van vintage zeg je hier als consument nee tegen.

  • Je bespaart geld

Vintage kleding is het doorgaans goedkoper. Ik weet nog dat – toen ik net studeerde in Amsterdam – ik met een vriendin de hele stad door fietste op zoek naar vintage schatten. Wij hadden altijd unieke outfits en waren tegelijkertijd ook amper geld kwijt aan kleding.

  • Vintage is uniek

Ik noemde het net al even – en het is wellicht een open deur – maar vintage items zijn uniek. Een hele garderobe uit vintage kleding is wellicht wat heftig maar een aantal items kunnen al zorgen voor een eigenzinnige stijl.

Daarnaast is vintage winkelen ook ontzettend leuk, je weet nooit welke schatten je op de kop gaat tikken!

Amsterdam is natuurlijk heel veel vintage kledingwinkels rijk. De drie fijnste vintage winkels in Amsterdam vind je hier beschreven, zodat jij lekker op jacht kunt naar een vintage koopje.

Lena

Lena is een beetje een vreemde eend in dit lijstje. Deze winkel verkoopt namelijk niet alleen vintage kleding maar ook nieuwere items van zo veel mogelijk duurzame merken zoals Fillippa K. Daarnaast is Lena niet alleen een winkel maar op de eerste plaats een kledingbibliotheek. Maar dat neemt niet weg dat het een hele fijne winkel is waar je ontzettend toffe vintage items op de kop kunt tikken. Lena is daarom zeker een plekje op deze lijst waard.

Rumors vintage &Design

Rumor vintage &Design is voor velen een to go to vintage winkel. In deze fijne goed georganiseerde kledingwinkel is het heerlijk speuren naar unieke items. Bij Rumor vintage &Design vind je vooral kledingstukken uit de jaren 60 en 70 maar ook parels uit de jaren 80 en 90. Denk hierbij aan jurken, blousen, jassen, broeken en rokken maar ook aan accessoires zoals riemen.

Ben je op zoek naar een vintage tas of paar unieke schoenen? Dan mag een bezoekje aan Rumor vintage &Design vooral niet ontbreken aan je zoektocht.

“ Every day when you wear vintage you are celebrating the past, the roles of previous generations and the skills of respected designers!”

We are vintage

We are vintage is ooit begonnen met een aantal succesvolle vintage shopping events. Tegenwoordig hebben ze niet een maar zelfs twee winkels in Amsterdam. En dat is heel fijn want bij We are Vintage vind je altijd items van hoge kwaliteit. Anders dan bij andere winkels is dat je hierbij betaalt per kilo. En dus niet de prijs die de winkel vaststelt per item. Op deze manier ben je eigenlijk altijd voordeliger uit, en dat voordeel kan hoog oplopen.

Als je hier blij van wordt, dan wil je vast ook weten bij welke koffietentjes je naast heerlijke ook eerlijke koffie kunt drinken. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*