Vuurtoreneiland diner

Diner in de natuur op een eiland

Vuurtoreneiland diner

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. Hier vind je Amsterdams enige vuurtoren, een vervallen fort, loslopende dieren en zeldzame planten en bloemen. Het eiland is alleen per schip te bereiken.

Een diner bij Vuurtoreneiland is een culinaire ervaring die elke foodie eens moet beleven. 

De culinaire ervaring begint bij het Lloyd Hotel vanaf waar je met de prachtige historische ‘IJveer XIII’ over het IJ naar Vuurtoreneiland vaart. Tijdens de boottocht kun je vanaf het bovendek het landschap zien veranderen van stad naar open water. uiteraard doe je dit onder het genot van een aperitief en verschillende hapjes. Eten doe je in de zomermaanden in de glazen kas. Dit briljante bouwsel zorgt ervoor dat je tijdens het diner niet alleen het eiland maar ook de prachtige zonsondergang kunt zien. Daarnaast heb je genoeg tijd om voor en tijdens de gangen zelf het eiland te ontdekken. Dus blijf vooral niet zitten op je stoel, ga op ontdekkingstocht!

Het voortreffelijke vijfgangenmenu wordt niet alleen bereid met regionale producten,  maar ook met ouderwetse ambachtelijke technieken en volledig op open vuur. Kortom eten met karakter en een bijzonder verhaal!

Het prettige aan dineren op Vuurtoreneiland is dat alles tot in de puntjes geregeld is. Van de prachtige boottocht met hapjes en drankje tot de waanzinnig mooie locatie, prachtige gerechten en wijnen tot de koffie met zoet op de boot terug. Je betaalt vooraf zodat je tijdens de avond nergens meer aan hoeft te denken. Inclusief boottocht duurt het ongeveer 5 uur. Dit lijkt lang maar geloof mij als je weer het eiland af moet hoop je stiekem dat er nog een extra verrassingsgang aan komt.

Winter
In de wintermaanden wordt er gegeten in het fort. Door middel van een haardvuur en dekens wordt het toch een warme en intieme setting. Het menu bestaat uiteraard uit regionale producten en wordt bereid boven open vuur. De kosten voor het menu zijn € 100,- dit is inclusief de boottocht en wijnarrangement. De boot vertrekt vanaf Lloyd stipt om 18.30 u, om 19.30 u kom je dan aan bij het Vuurtoreneiland, het diner duurt van ongeveer van 19.30 – 22.30 uur.

Tip van Marlies: er zijn maar een weinig plekken beschikbaar, kortom wees er met reserveren op tijd bij.

De rekening

Een diner bij Vuurtoreneiland kost € 100,- pp. Dat is inclusief boottocht, aperitief en hapjes op de boot, vijfgangenmenu, wijnarrangement, water en koffie of thee.

Datum: dinsdag- t/m zaterdagavond is diner mogelijk. Op zondag is er een matineemenu.
Prijs: € 100,- voor een vijfgangendiner incl. boottocht en drankjes
Locatie: vertrek vanaf de Veemkade tegenover het Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*