What Design Can Do 24 – 25 mei 2018

What Design Can Do

Op 24 & 25 mei 2018 vindt What Design Can Do Live Amsterdam plaats in de Stadsschouwburg en De Balie. Het tweedaags evenement laat zien welke rol design kan spelen bij maatschappelijke vernieuwing. Dit jaar wordt extra ingezet op de samenwerking tussen designers en maatschappelijke organisaties, de overheid en het bedrijfsleven. Klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid staan centraal.

Richard van der Laken, medeoprichter en creatief directeur van WDCD: “What Design Can Do is sterk gegroeid. We zijn begonnen met bewustzijn te kweken over de rol die designers kunnen hebben bij het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Twee jaar geleden hebben we de eerste challenge gelanceerd, waarmee we designers vroegen om daadwerkelijk in actie te komen. Maar aan ideeën alleen heb je niks. Ze moeten ontwikkeld en geïmplementeerd worden om het verschil te maken. Inmiddels hebben wij over de hele wereld een enorm netwerk opgebouwd van partijen die we met designers in contact kunnen brengen om hun plannen in praktijk te brengen.”

Programma

Tijdens het tweedaags evenement kun je heel veel verschillende workshops bijwonen en inspirerende sprekers aanhoren. Scrol naar beneden voor highlights van het programma of klik hier om het hele programma te bekijken.

Daniel Freitag – oprichter Freitag – dag 1

Ooit begonnen als idee in 1993 door de broers Markus en Daniel Freitag is het nu uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 200 werknemers en 400 verschillende verkooppunten. Sinds 2014 verkopen zij zelfs ook kleding.

Robert Wong – Creatief directeur Google Creative Lab – dag 2

Want, hallo directeur van het Creative Lab van Google, toffere banen zijn er bijna niet. ‘We visualize possible futures,’ zoals Robert Wong het zelf zegt. Hoe zij dat doen vertelt hij tijdens WDCD.

Workshop – Climate Action Challange – dag 1

Uit de 400 inzendingen uit 70 verschillende landen zijn de 13 winnaars van de design challange bekend gemaakt. Tijdens de workshop presenteren zij hun project.

Waarom moet je hierheen?

Tijdens het tweedaagse evenement kun je luisteren naar zeer inspirerende mensen en kom je te weten wat design (naast mooi zijn) nog meer allemaal kan doen. Gaan dus!

Waar: de Stadsschouwburg en De Balie
Wanneer: donderdag 24 en vrijdag 25 mei van 09:30 – 19:00 u
Hoeveel: € 325,- voor een passe partout, € 175,- voor een dagticket of slechts € 40,- voor studenten.
Facebookevent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*