Wildernis

Wildernis

Wildernis is een van die winkels die al een lange tijd op mijn must visit lijstje staat. Wat een heerlijke winkel is dit! Zo midden in de stad waan je je echt even in een tuincentrum zoals je die alleen bij kleine dorpjes hebt (alleen dan veel stylisher).

Bij Wildernis vind je allemaal prachtige producten die iets met groen te maken hebben. Dat kunnen prachtige planten zijn, beeldschone potjes, boeken over planten, tuingereedschap maar ook sieraden geïnspireerd door planten. Daarnaast kun je er ook terecht voor koffie en/of thee met een heerlijke snack. De koffie en thee heb ik niet geprobeerd, wel staat er zeker een indrukwekkend espresso apparaat. Daarnaast zagen de pecantaartjes er ook meesterlijk uit! Ik neem dan ook aan dat dit onderdeel ook wel snor zit.

Mila en Emma
Wildernis is opgericht door twee vriendinnen (Mila en Emma) met groene vingers. In 2015 ontstond het idee voor Wildernis eigenlijk heel simpel. Emma werkte bij Natuurmonumenten en is interieurstylist en productontwerper. Mila was tien jaar freelance journalist, copywriter en eindredacteur voor verschillende kranten en tijdschriften, onder andere Het Parool, Flow en Tuinieren. Samen vormen zij dan ook de perfecte combinatie om een bedrijf te beginnen.

Het is echt een leuke winkel, die zeker een bezoekje waard is. Het is werkelijk een hele opgave om hier met lege handen naar buiten te gaan. Ik wilde alleen wat items aan mijn verlanglijstje toevoegen. Toch liep ik naar buiten met twee prachtige kaarsen, een superlief plantje en een prachtig potje beide voor in de badkamer.

Laten we eerlijk zijn, goedkoop is het niet. Een prachtige plantenspuit kost bijvoorbeeld rond de 20 euro. Een aantal plantjes kun je vast ergens goedkoper vandaan halen, maar ja zij hebben al wel een prachtige voorselectie voor je gemaakt. Heb je daarnaast echt zin om een halfuur te fietsen om een euro op een plantje te besparen? Ik niet namelijk.

Als je hier blij van wordt, dan wil je deze hotspots en events in Amsterdam vast ook bekijken.

Locatie: Bilderdijkstraat 165
Open: Maandag 13.00-19.00 u
Dinsdag – vrijdag 11.00 – 19.00 u
Zaterdag 11.00 – 18.00 u
Zondag 12.00 – 17.00 u
Website

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*